A BBC nem engedi, hogy a magyar közmédia leadja a Szijjártó-interjút

Az MTVA hiába akarta megszerezni a BBC Hard Talk című műsorától az interjú sugárzási jogát, a brit televízió elzárkózott a kéréstől.

Magyar Nemzet
Forrás: Híradó.hu2021. 07. 31. 16:20
null
Az objektív tájékoztatás helyett az elhallgatást választotta a BBC a Szijjártó Péter-interjú kapcsán Forrás: Facebook (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem engedélyezi a brit BBC, hogy a magyar közmédia teljes egészében bemutassa azt az interjút, amelyet bő egy héttel ezelőtt készítettek Szijjártó Péter külügyminiszterrel – írta a Híradó.hu szombaton.

A portál kifejti, hogy a BBC riportere, Stephen Sackur a Hard Talk című műsorban a jogállamiság, az uniós pénzek, az LMBTQ-lobbi, a kémszoftver és az NGO-k ügyeiben támadta a magyar kormányt. Szijjártó Péter a műsor alatt a riporter minden kérdésére válaszolt, és ismertette a magyar kormány álláspontját. – Csak találgatni lehet, hogy a BBC miért nem szeretné, hogy a magyar nézők is lássák az interjút – közölte az M1 Híradója.

Szijjártó Péter az Európai Unió liberális narratívájában megfogalmazott kérdésekre válaszolt a BBC műsorában
Fotó: Facebook (KÉPERNYŐKÉP)

Továbbá kiemelik, hogy az Egyesült Királyságban már számos kemény kritika érte a BBC-t az elmúlt időszakban, többek között elfogultsággal is vádolva a csatornát. – Legutóbb például azzal váltott ki éles felháborodást a brit médiatársaság, amikor egy álláshirdetésére csak feketék, ázsiaiak és kevert rasszú emberek jelentkezését várták – emlékeztetett a portál, hozzátéve: egyes vélemények szerint a brit közszolgálati csatorna az objektív tájékoztatás helyett manapság a liberális mainstream zászlóshajójává vált.

– A BBC, mondjuk így: megbízást kapott a nemzetközi lobbitól, hogy hozza nagyon nehéz, kellemetlen helyzetbe Szijjártó Péter külügyminisztert

– mondta el az üggyel kapcsolatban Bende Balázs, a közmédia vezető külpolitikai elemzője.

A szakértő szerint az interjú nem érhette el a kívánt célt, mivel az M1 hiába szerette volna a műsor sugárzási jogait megszerezni a BBC-től, a brit televízió hosszas huzavona után megtagadta azt.

Bende Balázs arra is rámutatott, hogy a nemzetközi, különösképpen a nyugati baloldal számára kényes témákban készült felvételek – mint a migráció vagy az LMBTQ-ügyek – átadását már többször is megtagadták a magyar közmédiától.

Ugyanakkor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 22-én megosztotta a vele készült beszélgetés felvételét a Facebook-oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.