A CEU felminősítette a magyar kormányt

Akadémiai szabadság, autonómia kipipálva!

Nagy Árpád
2020. 02. 18. 15:20
null
Forrás: ceu.edu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevallom ritkán, de megtörténik, hogy a CEU sajtóközleményét különös elégedettséggel olvasom. Jelen esetben az intézmény, amely kizárólag egy multimilliárdos spekulánstól nem független, a következő kezdőmondattal küldte szét hivatalos közleményét a nagyvilágba:

„Olyan egyetemként, amelynek meg kellett védenie akadémiai szabadságát és autonómiáját, a CEU-nak kötelessége megszólalni minden olyan esetben, amikor ezeket a szabadságjogokat fenyegetik.”

Olvasom, és nem hiszek a szememnek. Így, múlt időben, „meg kellett védenie”?!

Egyszer volt, hol nem volt, már sikerrel meg is védte! Mindent, szabadságot, autonómiát, a számtalan szélsőségesen liberális értéket, a genderszakot, és magát a felsőoktatást is? A Magyarországon dühöngő diktatúrával szemben?

Ej-ha!

És mindössze azzal, hogy ezentúl betartja a hatályos magyar törvényeket.

Amelyik (egyébként bizonyára világhíres) szakán meg nem akarja betartani, azt kiszervezi Ausztriába. Bécs pedig, ahogy a migránsokat, Soros egyetemének trükkjeit is valahogy csak elcipeli majd a hátán, vagy kiteszi a szűrét, ahogy azt tette volt Prága.

De emiatt fájjon az osztrák felsőoktatás feje, mert nálunk bezzeg, már olyan szinten van az akadémiai szabadság és autonómia, hogy az élharcos CEU is múlt időbe tette háborúját a magyar kormánnyal szemben.

 

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.