A DK már szabadulna Póczik Józseftől

A Demokratikus Koalíció két tagja is szükségét érezte, hogy pártja nevében kihátráljon Borkai Zsolt és Rákosfalvy Zoltán megzsarolásának történetéből, egyben elhatárolódjon volt párttársuktól.

2019. 11. 27. 8:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció két tagja is szükségét érezte, hogy pártja nevében kihátráljon Borkai Zsolt volt győri polgármester és Rákosfalvy Zoltán ügyvéd megzsarolásának történetéből, egyben elhatárolódjon volt párttársuktól, Póczik József egykori válogatott labdarúgótól.

A Borkai-botrányban nem létezik DK-ügy, semmi közük a felvételek közléséhez, Póczikot pedig már másfél éve, egy tagrevízió során kizárták a pártból, mivel nem fizette a tagdíjat – közölte a Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs hétfőn a Klubrádió Esti gyors című műsorában. Ugyancsak a Klubrádióban határolódott el az egykori párttársától Glázer Tímea, a győri közgyűlés DK-s képviselője, az ellenzék volt polgármester-jelöltje, aki leszögezte: a Demokratikus Koalíció részéről semmilyen felelősséget nem éreznek Póczik József miatt. Póczik ugyan 2014-ben a DK önkormányzati képviselőjelöltje volt, de már évek óta nem tagja a pártnak, és jelenleg bármilyen más párthoz is tartozhatna – fogalmazott Glázer Tímea.

Póczik egyike a zsarolással gyanúsítottaknak, élettársa fiával, F. Gáborral, valamint azzal a két prostituálttal együtt, akik szexuális szolgáltatást nyújtotta azon a bizonyos ad­riai jachton Horvátországban. Az eddigi adatok szerint F. Gábor megbízásából az egyik nő vette fel az orgiát, amivel aztán Póczik házalt, egy hangfelvétel szerint tízmillió forintot kérve a felvételért egy titokzatos megbízó nevében.

Várható, hogy a zsarolási ügyben hamarosan újabb gyanúsításokra is sor kerülhet, hiszen a megbízó az „ördög ügyvédje” néven a botrányt kirobbantó csoport valamelyik tagja is lehet, és nevük felmerülhet az összes többi, még ismeretlen tettes ellen zajló nyomozásban is.

Fontos megjegyezni: az méretes hírlapi kacsa, hogy lapunk arról írt volna, hogy külön nyomozás zajlik az „ördög ügyvédje” ellen. Mint azt a Magyar Nemzet többször is megírta, a zsarolási ügyön kívül az összes többi nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, ám az „ördög ügyvédje” bármelyik zajló ügyben gyanúsított lehet.

Ez hamarosan ki is fog derülni, és akkor arra is választ kaphatunk, hogy van-e közük a Borkai-botrányhoz Gyurcsány Ferenc pártjához közel álló személyeknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.