A Fidesz–KDNP bojkottálja a népjóléti bizottságot

A kormánypártok parlamenti képviselői mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjóléti bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a „kamuvideós” Korózs Lajos nem kér bocsánatot és nem távozik a testület éléről – mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Forrás: MTI2020. 11. 08. 16:25
KORZS Lajos
Budapest, 2020. mjus 11. Korzs Lajos szocialista kpvisel azonnali krdst tesz fel az emberi erforrsok miniszternek az Orszggyls plenris lsn 2020. mjus 11-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárti politikus közölte: a népjóléti bizottság eddig szinte folyamatosan támadta vagy hátráltatta a járvány elleni védekezést.

– Álhíreket találnak ki és terjesztenek, sőt még egy kamuvideót is készítettek egy álmentőssel és számtalan hazugsággal, amelynek célja a magyar egészségügy lejáratása volt

– mondta.

Korózs Lajos szocialista képviselő. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nacsa Lőrinc felháborítónak nevezte, hogy „ennek egyik főszereplője, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről”. Kiemelte:

„akitől egy világjárvány kellős közepén mindössze annyi telik, hogy kamuvideót rendel és gyárt”, álláspontjuk szerint méltatlan arra, hogy a járványelleni védekezés legfontosabb lépéseiről meghallgatást irányítson.

Ezért ameddig nincs semmilyen következménye a „baloldali botránynak”, a Fidesz és a KDNP képviselői távolmaradásukkal fogják megakadályozni, hogy a „kamuvideós Korózs járványügyi beszámolót vezessen” – mondta.

„Mi akár már holnap készek vagyunk meghallgatni az operatív törzset, ez most már csak a baloldalon és Korózs Lajoson múlik” – zárta nyilatkozatát Nacsa Lőrinc.

Korábban megírtuk: Korózs Lajos lemondás helyett követelőzik. Korózs Lajos még csak bocsánatot sem kért az egészségügyi dolgozókat támadó kamuvideóért.

Ahelyett, hogy a kamuvideó készítése miatt lemondott volna a népjóléti bizottság elnöki tisztéről, Korózs Lajos most ötszázezer forintos egyszeri juttatást, százszázalékos táppénzt, valamint megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést követel a szociális ágazatban dolgozóknak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.