A járvány alatt sem feledkeznek meg a holokauszt-túlélőkről

A magyar kormány biztosította a zsidó szervezetek által működtetett kórházak szükséges eszközeit.

Forrás: MTI2020. 04. 16. 22:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a koronavírus-járvány idején is sokat tesz a holokauszt-túlélők ellátása érdekében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtök este, a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapján az M1 aktuális csatorna műsorában.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta: a magyar kormány biztosította a zsidó szervezetek által működtetett kórházak szükséges eszközeit. Ezen túlmenően a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány – amelyben ő képviseli a kormányt – kétszer 12 millió forintot adott az érintett szociális, civil és egészségügyi intézményeknek.

A helyettes államtitkár szólt arról, hogy a koronavírus miatt nehéz az emlékezést az emberek közé vinni, ugyanakkor hozzátette: reméli, hogy sok emberhez, túlélőhöz sikerült elérni. Kiemelte: a filmművészet jó eszköz arra, hogy kapcsolatot teremtsenek az emberekkel.

2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

A kormány honlapja szerint a járványügyi helyzetre tekintettel idén a Nemzeti ünnepek és emléknapok Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján tettek közzé az emléknaphoz kötődő tartalmakat. Emellett több dokumentumfilmet és néhány napra mozifilmeket is elérhetővé tettek az interneten.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.