A legfontosabb cél Magyarország gazdaságának újraindítása

A 2022-es költségvetés a gazdaság újraindításáról, a családok védelméről és az idősek megbecsüléséről is szól.

Magyar Nemzet
2021. 06. 08. 12:07
TÁLLAI András
Tállai András pénzügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, hogy a 2022-es költségvetés a gazdaság újraindításáról fog szólni, MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal a bajban nem segítette az embereket, hanem tovább növelte a terheiket – emlékeztetett a Gyurcsány-kormány válságkezelésére Gelencsér Attila (Fidesz), aki felszólalásában hangsúlyozta, hogy a járvány harmadik hullámát sikerült letörni.

A képviselő emlékeztetett, hogy amíg a baloldali válságkezelés a megszorításokra és eladósításra épült, addig a Fidesz–KDNP más utat választott. Kiemelte, hogy a gazdaság fokozatos újraindítása további élénkülést hozhat a munkaerőpiacon.

A képviselő a saját választókerületében zajló fejlesztéseken keresztül szemléltette a kormány gazdaság-újraindítási programját: Kaposvár újraiparosítása több helyen zajlik. Nagy igény van az ipari parkokra, ezért újabb 170 hektáros ipari területet jelöltünk ki, amelyből tíz hektárra már jelezte igényét a Rheinmetall hadiipari gyár – mutatott rá a honatya. Gelencsér Attila kiemelte:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel tegnap jelentették be a török Sisecam beruházását Kaposváron 73 milliárd forintos értékben, amelyből 12,5 milliárd forint támogatást biztosít a kormány, és 330 munkahelyet hoznak létre.

Tállai András pénzügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, hogy a 2022-es költségvetés a gazdaság újraindításáról fog szólni
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A képviselő emlékeztetett: a magyar cukormanufaktúrát is a kormány segítségével fejlesztették, a Kométa pedig 1,4 milliárd forintos beruházásból 870 munkahely megtartását biztosította, illetve turisztikai fejlesztések is zajlanak a térségben. – Ezek a fejlesztések is példázzák, hogy a magyar kormány intézkedései eredményesek – tette hozzá.

Válaszában Tállai András (Fidesz) miniszterhelyettes emlékeztetett: a 2022-es költségvetés a gazdaság újraindításának költségvetése.

A kormány gazdaságpolitikája továbbra is a munkahelyek megőrzésére és új munkahelyek létrejöttének segítésére koncentrál, melyen túl a családok támogatása és a beruházások ösztönzése áll a középpontban.

A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy a magyar hiány- és államadósságszint európai mércével is kedvező.

– A jövő évi költségvetésben a gazdasági újraindítási célok a meghatározók, amelyekre 7308 milliárd forint áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapban 3620 milliárd forint biztosítja az egészségügyi, és amennyiben szükséges a járványügyi kiadásokat – fejtette ki.

Mint emlékeztetett: a gazdaság-újraindítási akcióterv a modern Magyarország történetének legnagyobb gazdasági programja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.