A keleti vakcinák beszerzése gazdasági szempontból is jó döntés volt

Menczer Tamás, Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában elemezte a keleti vakcinák gyors beszerzésének gazdasági előnyeit.

Forrás: FACEBOOK.COM/MENCZER.TAMAS2021. 05. 04. 16:59
null
Fotó: Marton_KOVACS Forrás: FACABOOK.COM/MENCZER .TAMAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyar gazdaságot a zárás alatt napi 10-15 milliárd forint veszteség érte. A 4 millió átoltottat a keleti vakcinák nélkül másfél hónappal később értük volna el.” – mondta az államtitkár. Hozzátette:

„Ez alatt a másfél hónap alatt a magyar gazdaságot több mint 550 milliárd forintnyi veszteség érte volna.

Ezt az összeget, vagy legalábbis ennek jelentős részét sikerült megspórolni a keleti vakcináknak köszönhetően.

Vagyis az orosz a kínai vakcina beszerzése – az életmentés az újraindítás mellett – gazdasági szempontból is jó döntés volt.”

– értékelt az államtitkár.

 

(Borítóképen: Menczer Tamás Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár. Fotó: facebook.com/menczer.tamas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.