A koronavírus elleni harcot ne politizáljuk át

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár A koronavírus elleni harcot ne politizáljuk át címmel olvasói levelet tett közzé a De Telegraaf holland napilapban pénteken, amelyben az újság És így válnak semmivé morális ellenvetéseim című korábban megjelent véleménycikkére reagált.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2021. 02. 12. 16:40
null
Kovács Zoltán nem kapott válaszlehetőséget a német lap újságíróitól
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán írásában hangsúlyozta, amennyiben Hollandia veszélybe akarja sodorni állampolgárainak életét azáltal, hogy átpolitizálja a koronavírus elleni oltóanyagokhoz való hozzáférést, ezt szabadon megteheti.

Ezzel szemben Magyarország kiemelten kezeli állampolgárai életének megmentését és a vírus terjedésének lassítását – szögezte le.

Mint emlékeztetett, a napilap online kiadásának az orosz fejlesztésű Szputnyik V nevű oltóanyag magyarországi beszerzésével összefüggésben megjelent cikke arra világít rá, hogy a magyarországi arányoknak miért fele Hollandiában az egy főre eső beoltottsági arány, messze elmaradva valamennyi uniós ország mögött, Lettországot és Bulgáriát leszámítva.

A szóvivő Szerbia példáját említve közölte: Magyarország déli szomszédját nem fékezte a közös uniós oltóanyag-beszerzési rendszer, és nem kellett zöld jelzésre várnia az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) a tömeges oltás megkezdéséhez.

„Szerbia a globális oltási versenyben a vezetők közé tartozik. Hogyan került oda? Az orosz Szputnyik V oltóanyag segítségével” – fogalmazott.

Magyarország lépése a holland cikk szerzőjének állításával ellentétben nem minden megfontolás nélküli. Közegészségügyi hatósága alaposan tesztelte az orosz vakcinát és jóváhagyta annak használatát – tette hozzá Kovács Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.