A koronavírust nem lehet megkülönböztetni egy influenzától

Forrás: Hír TV2020. 02. 27. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ternák Gábor, a Pécsi Tudományegyetem professzora szerint nem specifikus tünetek jellemzőek a koronavírusra, így nem lehet megkülönböztetni egy influenzától.

„A szokott felsőlégúti megfázásnál súlyosabban zajlik egyes esetekben és ezért nem jellemző rá vélhetően, hogy azok a hurutos tünetek kezdetben, mint amelyeket egy sima megfázáskor az ember észlel magán, hanem a magas láz, a rossz közérzet, később a súlyos tüdőgyulladás, vírusos eredetű tüdőgyulladás, utána fulladás, mellkasfájdalom, a jele. Gyakran még orvosok sem tudják megkülönböztetni, tünetek alapján nem is lehet, ezért kellenek a tesztek, ami bizonyítja, hogy ilyen vírusfertőzés történt” – fogalmazott Ternák Gábor, a Pécsi Tudományegyetem professzora. Hozzátette, ami problémát jelent, hogy nem lehet megmondani, hogy kik azok a személyek, akik hordozzák a vírust és potenciálisan fertőző forrást képeznek, mert tünetmentesek maradnak.

„Egyelőre nem áll rendelkezésre specifikus gyógykezelés, non-specifikus, tehát tüneti kezelés lázcsillapítás, a másodlagos bakteriális fertőzés van, akkor antibiotikumot lehet adni, folyadékpótlás, vitaminok, tehát ilyen általános jellegű, nem specifikus kezelések állnak csak rendelkezésre még.”

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.