A Magyar Reklámszövetség fájdalommal búcsúzik Takács Ildikótól

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) fájdalommal búcsúztatja első tiszteletbeli örökös tagját, a pénteken elhunyt Takács Ildikót, és részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak – közölte a szakmai szervezet kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 01. 21. 21:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takács Ildikót az Magyar Reklámszövetség saját halottjának tekinti.

A közleményben a szakmai szövetség kiemelte, Takács Ildikó elvitathatatlan hatást gyakorolt a szakmára, előre mozdító szerepet töltött be a kommunikációs iparág fejlődésében.

Felidézik, hogy a cím létrehozásakor a szövetség elnöksége elsőként szavazta meg Takács Ildikót az MRSZ tiszteletbeli örökös tagjának a korábban 2018-ban szintén váratlanul távozó Sas Istvánnal együtt.

Takács Ildikó 1980-1992 között a Magyar Reklámszövetség elnökségi tagja, később a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozat elnökeként (1989-2000), majd 2008-ig a szervezet globális alelnökeként a reklámszövetség meghívott elnökségi tagja volt.

Mindemellett az Önszabályozó Reklámtestület (ÖRT) alapító tagja is volt. Nevéhez köthető az Effie reklámhatékonysági verseny magyarországi elindulása (licence).

A szakmáért tett erőfeszítéseit számos rangos kitüntetés fémjelzi: a Magyar Köztársaság Lovagkeresztje, a Magyar Reklámért Emlékérem és a Reklám Világszövetség életműdíjának kitüntetettje – írják a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.