A magyar szállodákban esetlegesen elrendelt karantén költséget az állam viselné

A magyarországi törvényi szabályozás szerint a magyar szállodákban elrendelt karantén költséget az állam viseli – miután vis majornak számít –, és nagy valószínűséggel hasonló a gyakorlat külföldön is, a pluszköltségeket ott sem a vendégnek számlázzák ki – válaszolta az MTI-nek Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke csütörtökön.

Forrás: MTI2020. 02. 27. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten Tenerifén, egy szállodában rendeltek el kéthetes karantént egy fertőzött szállóvendég miatt, a hotelben információk szerint öt magyar utas is van. A Japán mellett karanténba helyezett hajón pedig egy magyar dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív.

A Diamond Princess óceánjárót február 5-én vonták vesztegzár alá Jokohamánál, fedélzetén 3700-an tartózkodtak. A karantént február 19-én feloldották, és az emberek többsége február 22-éig elhagyta a hajót, de a személyzet jelentős része ottmaradt. Köztük volt három magyar: egy zenész testvérpár és egy felszolgáló.

A CLB biztosítási alkusz cég korábbi tájékoztatásában arra hívta fel a figyelmet, ha valaki karanténba kerül külföldön, és van arra biztosítása, számíthat a kórházi napi térítésre, illetve a megfigyelés idején kiesett aktív kereset és a táppénz különbözetének megtérítésére.

Azt is jelezték azonban, hogy a koronavírus okozta aggodalmak miatt lemondott, de már befizetett utakra útlemondási biztosítás megléte esetén sem fizetnek kártérítést a biztosítók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.