A maszk mögül is látszik a diákok öröme, hogy visszatérhettek az iskolákba

Május 10-én reggel nyolc órakor ismét elkezdődött a jelenléti oktatás a diákoknak, melyet a legtöbben nagyon izgatottan vártak – írja a Híradó.hu.

Forrás: HIRADO.HU2021. 05. 10. 14:33
null
A tanulók már izgatottan várták, hogy újra találkozhassanak. Fotó: Balázs Attila Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetek, hónapok online oktatása után, végre újra találkozhattak barátaikkal, tanáraikkal a felső tagozatosok, illetve a középiskolások.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye utcáit ma reggel diákok ezrei népesítették be

A Kossuth rádió helyszíni tudósításából kiderült, hogy ma Mátészalkán – melyet gyakran diákvárosként emlegetnek– négy általános és négy középiskola kétezer-ötszáz tanulója ült vissza az iskolapadba.

Az Esze Tamás Gimnázium igazgatója, Lukács Bertalan elmondta, minden egészségügyi szabályt betartanak, az elkövetkező öt hétben a tananyag átadására koncentrálnak, azonban a közösségi tevékenységet sem felejtik el.

Rendben megkezdődött a tanítás Pécsett is

A belváros egyik általános iskolájában és két középiskola környéken mindenütt örültek – hangzott el az adásban. Ami a legfontosabb, hogy sehol sem volt tumultus, tartották a távolságot, mindenki viselte a maszkot. Néhányan annyira izgatottak voltak, hogy egymás nyakába borultak, ami nem véletlen.

A középiskolások már izgatottan várták, hogy újra találkozhassanak
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az egyik iskolában a tumultus elkerülésére pontosan meg van ,ki melyik bejáraton mehet be, így három ajtó is nyitva áll a diákok és pedagógusok számára.

– Minimális azoknak a száma, akik nem jöttek be, szám szerint ketten

– nyilatkozta egy osztályfőnök.

A tanárnő elmondása szerint az elkövetkező másfél hónap nagyon sokat számít a tanulók életében. – Fontos a jelenléti oktatást megkezdeni, ez alatt az idő alatt rengeteget tudnak pótolni – hangsúlyozta a pedagógus. Nem rontanak ajtóstul a házba, hagynak a diákoknak egy kis időt, amíg újra megszokják a környezetet, melyben az iskolai pszichológus is segítségükre van.

Jókedvűen érkeztek a diákok az egri Szent Imre Általános Iskolába is

– Március 8. óta először jöttek a felsősök iskolába. Háromszázhetven gyermeket vártunk, nagy többségük meg is érkezett – mondta Valkó Viktor, az iskola igazgatója.

A pedagógusok tánccal köszöntik felső tagozatos és gimnazista diákjaikat a jelenléti oktatás első napján a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola udvarán Nyíregyházán
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az igazgató ismertette az elkövetkező másfél hónap feladatait, melyek nem lesznek mások, minthogy bepótolják mindazt, ami az online oktatás idején a háttérbe szorult. A gyerekeket a pótlásra ösztönzik, valamint a szabadidős programokat is elkezdték megszervezni, amennyire a járványügyi helyzet engedi.

Az egri intézményekbe 4600 felső tagozatos, illetve 1316 középiskolás tért ma vissza.

A diákok Győrben is izgatott várták, hogy találkozzanak a barátaikkal

Egy középiskolás fiú azt nyilatkozta, hogy annak ellenére, hogy az otthoni tanulás kényelmesebb, nagyon hiányoztak már a barátai, és emiatt rendkívül várta, hogy visszatérjenek.

Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója elmondta, bőven lesz feladata a tanároknak és a diákoknak az elkövetkező másfél hónapban.

– Van még megbeszélnivaló a jövő évvel kapcsolatban. Azok a diákok, akik most úgy érzik, hogy lemaradtak, hogyan tudják ezt pótolni, foglalkozásokat kell nekik szervezni, hogy ezekben a tárgyakban felzárkózhassanak

– mondta az igazgató.

Bár a biztonsági intézkedések továbbra is érvényben vannak, és az új fertőzöttek száma is folyamatosan csökken, megfelelő indokkal, mint például egy meglevő krónikus betegség, a szülőknek továbbra is lehetőségük van otthon tartani a gyermekeiket, ám ezzel a lehetőséggel jelenleg Győrben nagyon kevesen élnek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.