A Momentum ismét az erdélyi magyarság ellen fordult

Zsigmond Barna Pál: Csak magyar jelöltek tudják megfelelően képviselni a romániai magyar közösségek érdekeit.

Forrás: MTI2020. 09. 26. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum ismét az erdélyi magyarság ellen fordult – reagált Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton a Facebookon megosztott videójában Fekete-Győr Andrásnak, az ellenzéki párt elnökének korábbi kijelentéseire.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke
Fotó: MTI/Mónus Márton

Fekete-Győr András pénteken arról beszélt egy videoüzenetben, hogy most vasárnap önkormányzati választások lesznek Romániában, így Erdélyben is, majd a magyar választók figyelmébe ajánlotta testvérpártjukat, az USR PLUS-t. Azt kérte, ahol tehetik, támogassák ennek a pártnak a jelöltjeit is.

Zsigmond Barna Pál álláspontja szerint csak magyar jelöltek tudják megfelelően képviselni a romániai magyar közösségek érdekeit.

Azt mondta: ráadásul Fekete-Győr András egy olyan román pártot támogat, amelynek vezetője korrupciós botrányba keveredett, és amely elutasítja az erdélyi magyarság jogegyenlőségét.

„Ne üljenek fel a baloldali provokációnak, a magyar emberek a magyar jelöltekre szavazzanak” – kérte Zsigmond Barna Pál.

Ismét a magyar jelöltek ellen kampányol a Momentum. Fekete-Győr András, a mozgalom elnöke a vasárnap megtartandó romániai önkormányzati választások kapcsán üzent az erdélyi magyaroknak, ahol arra buzdítja a helyieket, hogy a Momentum testvérpártjának, az USR PLUS szövetségnek az önkormányzati jelöltjeit támogassák.

Fekete-Győr a Facebookról sebtében törölt videóban elmondta, hogy a testvérpártjuk azért dolgozik, hogy a szomszédos országban ne legyen korrupció és közpénzlopás, valamint hogy fejlettebb legyen az infrastruktúra: az utak, az iskolák és a kórházak, továbbá hogy Románia Európa szerves része legyen. Hozzáteszi: ezzel ők momentumosok is egyet tudnak érteni.

Dömötör Csaba: Nehéz ezt higgadtan minősíteni

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint Fekete-Győr András videóját nehéz higgadtan minősíteni. Az államtitkár felháborítónak tartja, hogy a Momentum az Erdélyben élő magyarok egyik legfontosabb választásán egy román pártnak kampányol. – Hogyan néztek majd tükörbe, ha pár helyen csak néhány szavazaton fog múlni a magyar jelölt sikere? Egyáltalán kiket képviseltek? – tette fel a kérdéseket Dömötör Csaba.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a történtek kapcsán kijelentette: amit ebben a helyzetben a Momentum csinál, az szembemegy a magyar nemzeti érdekekkel. Hozzátette: ismét bebizonyosodott, hogy Fekete-Győr Andráséknál az ideológia megelőzi a magyarság ügyét. Számára fontosabb a liberális szövetségese, mint a magyar nemzeti érdek – hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.