A Momentum tanácsadója lett Ceglédi Zoltán

Pedig korábban azt mondta, hogy nem dolgozik pártoknak és politikusoknak, mert így nem sorolhatja őt senki a „sajátjai” közé.

Magyar Nemzet
2020. 10. 21. 9:51
null
Ceglédi Zoltán politológus. Fotó: Képkivágás, Hír TV, Privátszféra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ceglédi Zoltán a momentumos Donáth Anna európai parlamenti képviselő stábjának tagja lett, amelyben helyi asszisztensi pozíciót kapott – szúrta ki a 444.hu. A liberális hírportál szerint Ceglédi így afféle személyes aszisztensként segíti a képviselő munkáját.

Ceglédi Zoltán politológus. Fotó: Képkivágás, Hír TV, Privátszféra

Mint írják, megkeresték Ceglédit, aki közölte, egyéves, határozott idejű szerződéssel rendelkezik, feladatai közé tartozik az Európai Parlamentben végzett képviselői munka magyarországi bemutatásával kapcsolatos kommunikációs tervezés, szövegírás, kampányötletek kigondolása, stratégiai tanácsadás, politikai napirendelemzés. A politológus havi bruttó 865 ezer forintot kap munkájáért. A 444.hu megjegyzi: a szerződésben és a munkakapcsolatban semmi rendkívüli nincs, de azt eddig egyik fél sem hozta nyilvánosságra. Ennek vélhetően az az oka, hogy Ceglédi személyes imidzsébe kevésbé férnek bele a hasonló feladatok, mivel korábban a Hír TV Privátszféra című portréműsorában arról beszélt, neki nem dolga politikusok munkáját elvégezni, nekik kampányolni, és nem véletlenül nem dolgozik pártoknak és politikusoknak, mert így nem sorolhatja őt senki a „sajátjai” közé. Ceglédi rendszeresen szerepel tévéműsorokban, több felületen is publikál, valamint a Dumaszínházban is fellép.

Donáth Anna legalább további két külsős szakértőt is alkalmaz: Szakács András szeptember végétől január végéig összesen bruttó 2,6 millió forintot kap kommunikációs tanácsokért és tréningekért cserébe, valamint Mécs János bruttó 166 ezerért ad alkotmányjogi tanácsokat év végéig a képviselőnek. Mécs korábban a Momentum elnökségi tagja volt, 2017-ben pedig bejárta a sajtót egy korábbi írása, amelyben a vidékieket gyalázza. – Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni – írta 2013-ban. Később azzal védekezett, hogy a szöveggel kapcsolatban már korábban is elmondta, az egy „önironikus fricska, a nagyképű fővárosi paródiája”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.