A nárcisztikus családi erőszakról tart előadást a FICSAK

Az otthon az a hely, ahol a család minden tagja biztonságban érzi magát. Ez azonban nem mindenki esetében igaz. Magyarországon a családon belüli erőszak, valóságos probléma. A koronavírus okozta frusztráció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kapcsolati erőszaktevések száma a pandémia időszakában az átlag 33-ról 50-re, tehát másfélszeresére emelkedjen – olvasható a Fiatal Családosok Klubja közleményében.

Magyar Nemzet
Forrás: Fiatal Családosok Klubja2021. 01. 20. 11:41
MTI
A bántalmazásokra sokszor később derül fény (képünk illusztráció)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor erőszakról beszélünk, akkor a többség fizikai bántalmazásra gondol, holott a verbális bántalmazás legalább olyan rombolóan hat az áldozatra. Ennek ellenére a köztudatban még mindig az számít bántalmazásnak, aminek fizikai nyoma marad. A lelki terror, a verbális, szavakkal bántás, bántalmazás ugyanolyan káros és veszélyes, mint egy pofon vagy a verés – hívja fel a figyelmet a Ficsak közleménye.

– Minden második házasság válással végződik, és a párok fele nem él boldog párkapcsolatban. Ijesztő ez a szám, ezért a jövőben ezzel a témával is kiemelten szeretnénk foglalkozni, mert a boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat az alapja annak, hogy sok gyermek szülessen Magyarországon – mondta Király Nóra a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM) alapítója.

A Ficsak közleményében hangsúlyozza:

minden erőszak elfogadhatatlan. Az áldozatoknak szüksége van segítségre, aminek legelső lépése a felismerés.

Vajon képes egy testileg-lelkileg is megtört ember arra, hogy kiálljon magáért? Hogy a félelmet legyőzve, beszéljen valakivel a problémájáról? Egyáltalán, felismerik a bántalmazottak, hogy ők áldozatok? Milyen hatással van egy családra, a gyermekekre, ha bántalmazó környezetben nőnek fel?

Ezekre az igazán fontos kérdésekre ad választ a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) szervezésében a Mindennapok Női Szemmel Egyesület (Nőiszem) támogatásával megrendezésre kerülő „Amikor a családi feszültség állandósul.... – a nárcisztikus játszmák jelensége” című ingyenes előadásán.

Az élő, online közvetítésen a Ficsak és a Nőiszem alapítója, Király Nóra tesz fel kérdéseket a témával kapcsolatban az elismert klinikai pszichológusnak, pszichoterapeutának, Tari Annamáriának.

Ez az ingyenes, online rendezvény mindazoknak szól, akik családjában sajnos jelen van a verbális bántalmazás, illetve azoknak, akik ezzel az előadással kívánnak több információhoz jutni, és így segíteni egy ismerősüknek vagy barátjuknak.

Az előadást január 26-án, kedden 18 óra 30 perc és 19 óra 30 perc között tartják, az esemény online, élőben követhető a Ficsak és a Nőiszem Egyesület Facebook-oldalán. Az előadás ingyenes, bárki számára elérhető, azonban akik előzetesen regisztrálnak, azoknak utólag kiküldenek egy tízoldalas ajándék tanulmányt a témával kapcsolatban, illetve lesz lehetőségük kérdezni is az élő adás alatt.

További részletek az eseménnyel kapcsolatban: https://fb.me/e/3xvBmNXT8

Az ingyenes előadásra regisztrálni itt lehet: https://forms.gle/obyo3ageeAnQ6Np57

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.