A nyugdíjasok voltak a baloldali megszorítások fő célpontjai

Kormányzásuk idején elvettek egyhavi nyugdíjat, és még nyugdíjadót is be akartak vezetni – emlékeztetett a Fidesz.

Forrás: MTI2020. 10. 29. 14:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint a baloldal megszorításainak fő célpontjai éppen a nyugdíjasok voltak.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Korózs Lajosnak, az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista elnökének nyilatkozatára reagált. Az ellenzéki politikus korábban, online sajtótájékoztatóján azt szorgalmazta, a kormányváltásra közös programmal készülő ellenzéki pártok tegyék lehetővé, hogy már a korhatár elérése előtt három évvel nyugdíjba lehessen vonulni, és nyugdíjkorrekciós programot is javasolt.

A Fidesz közleménye szerint a baloldalnak, amikor kormányon volt, egész más javaslatai és döntései voltak az idősekkel kapcsolatban. Akkor éppen a nyugdíjasok voltak a megszorítások első célpontjai.

„A baloldal elvett tőlük egyhavi ellátást, hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelte a gáz árát, duplájára az áram árát és az élelmiszerek áfáját, nyugdíjadót akartak bevezetni, még az orvosi ellátást is fizetőssé akarták tenni az időseknek, bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat” – sorolták.

„A Fidesz–KDNP kormányzása óta garantált az inflációkövető nyugdíjemelés, idén novemberben is megérkezik a nyugdíj-kiegészítés, és januártól megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is. A nyugdíjasok megélhetését emellett rezsicsökkentéssel, rezsiutalvánnyal és nyugdíjprémiummal is segítettük az elmúlt években” – tették hozzá.

Gyurcsányék céltábláján most éppen a kétkezi munkások vannak soron

A baloldal tovább folytatja a magyar emberek sértegetését – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője a kormánypártok nevében szerdán, Budapesten. A KDNP-s politikus sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Gyurcsányné szerint az ország az olcsó, kiszolgáltatott, tanulatlan, kétkezi munkásokra épül. Nem ez az első nyílt sértegetés a baloldali politikusok részéről – mutatott rá. Közölte, hogy az elmúlt hónapokban egymást követték a nyilatkozatok, amelyekből szerinte egyértelmű, hogy a baloldal lenézi a munkásokat, a vidékieket, a nyugdíjasokat, vagyis nyíltan sértegeti és támadja az embereket. Gyurcsányék céltábláján most éppen a kétkezi munkások vannak soron, akiket nagyon is meg kell becsülni, mert jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország épül, fejlődik – mondta Nacsa Lőrinc. A kormánypárti politikus szerint korábban a szintén gyurcsányista Niedermüller Péter a fehér keresztény magyar embereket támadta, majd a szocialista Bangóné Borbély Ildikó egyszerűen lepatkányozta a nemzeti oldal szavazóit.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.