A regisztráltak 94 százaléka már megkapta a védőoltást

Elhunyt egy beteg és újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 07. 27. 9:33
Fekete Beáta
Békéscsaba, 2021. július 11. Fekete Beáta asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 11-én. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor Forrás: mti

Elhunyt egy beteg és újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint 5 600 959 főre emelkedett a beoltottak száma, közülük 5 390 593-an már a második adag védőoltást is megkapták.

Keddre 26 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 288 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az áldozatok száma 30 021-re emelkedett, ugyanakkor a gyógyultak száma is folyamatosan nő. Jelenleg 746 219 gyógyultat tartanak nyilván, az aktív fertőzöttek száma pedig 33 048 főre csökkent. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati portálon továbbá kiemelték:

eddig 5 millió 508 ezren regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra, kilencvennégy százalékuk pedig már fel is vette azt.

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is az elsők között van az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk az egyik legbiztonságosabb ország. Mivel a delta vírusmutáns több európai országban erősen terjed, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ kéri, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Emlékeztettek arra is, hogy

az operatív törzs Európában elsőként teszi lehetővé a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-jétől.

– A harmadik oltás az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése miatt is indokolt, az erről szóló eljárásrendet az egészségügyi szakmai szervezetek dolgozták ki – írta a portál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.