A Szilágyi diákjai nyerték a KEBA középiskolás tőzsdejátékát

A budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium „Árpád Fund” csapata – Árpád Gergely, Jeszenszky Andor és Gócza Márton – nyerte a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) 2019-es Tőzsdejáték középiskolásoknak verseny döntőjét – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 03. 06. 20:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BÉT közleménye szerint az idén 19. alkalommal megrendezett pénzügyi és értékpapírpiaci versenyre 180 iskola 300 csapata, közel 1000 diák jelentkezett. A 2018 novemberében kezdődött verseny selejtezője 35 határon túli csapatot is fogadott négy országból. A megmérettetés fő szakmai partnere idén az Erste Befektetési Zrt. és a BÉT volt.

A második helyen a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium valamint a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjaiból álló Billionaire Squad csapat végzett, a harmadikon a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziumából érkezett All Stars Csány Edition csapat.

A verseny szakmai fődíját, a 100 órás, tőzsdei szakvizsgára felkészítő tanfolyamot a Budapest Institute of Banking (BIB) ajánlotta fel. A tanfolyam mellett az Erste Befektetési Zrt. egy náluk eltölthető szakmai gyakorlattal is jutalmazta az első helyezett csapatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.