A vakcinák nem maguktól sétáltak be az országba, hanem a kormány rendelte meg őket

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járványt összefogással és védőoltással tudjuk legyőzni.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 15:14
null
Simicskó István Fotó: Pólya-Pető Dávid Forrás: Országgyűlés
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vírust összefogással és védőoltással tudjuk legyőzni – mondta Simicskó István szerdán, napirend előtti felszólalásában a parlamentben, és örömét fejezte ki, hogy az ünnepek alatt sem állt le az oltás, és eddig hazánkban már két és fél millió ember kapta meg az oltást.

– A vakcinák nem maguktól sétáltak be az országba, hanem a kormány rendelte meg őket – hangsúlyozta a KDNP frakcióvezetője, aki szerint az ellenzék másokat lebeszélne az oltásról, miközben politikusaik beoltatják magukat.

Simicskó István szavai zárásaként mindenkit arra kért, hogy regisztráljon és oltassa be magát.

Válaszában Menczer Tamás hangsúlyozta, az ellenzék kampányolt a keleti vakcinák ellen, és hosszan sorolta az ezt alátámasztó baloldali idézeteket.

Az államtitkár elmondta, a bajor miniszterelnök bejelentette, két és fél millió orosz vakcinára kötöttek szerződést, így Ausztria és Szlovákia után már a bajorok is követik a magyar példát.

A két és fél millió beoltott lehetőséget ad a nyitás megkezdésére, és a keleti vakcináknak köszönhetően van kétszer annyi beoltott hazánkban, mint az uniós átlag – emelte ki a az államtitkár, és ismertette, hogy 2,2 millió adag keleti oltóanyag érkezett eddig hazánkba és még 4,8 millió dózis jön, így összesen három és fél millió magyar életét védik majd a keleti vakcinák.

A baloldal oltásellenes, de nem lehet a múltat eltörölni, és vállalniuk kell a felelősséget az oltásellenes kampányukért – zárta szavait Menczer Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.