A vidékieket is érzékenyítenék a szivárványos aktivisták

Óriási tévedés azt hinni, hogy a Pride-időszakot magunk mögött hagytuk, belföldön és külföldön ugyanis újabb programokkal és jelképekkel állnak elő az LMBTQ-aktivisták, valamint a melegbüszkeséget támogató világvállatok.

Forrás: 888.hu, budaestpride.hu2020. 09. 20. 9:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig múlt el a jubileumi Pride fesztivál Budapesten, őszre újabb programot szervez a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek, queerek és interszexuálisok (LMBTQ) közössége: a szivárványosok novemberre ezúttal szabadegyetemet hirdetnek – olvasható a Budapestpride.hu oldalán.

A szabadegyetem célja, hogy azoknak a vidéken élő embereknek adjon útmutatást, akik saját településükön is LMBTQ-közösséget vagy eseményeket szerveznének a témában.

Így az alaptudás megszerzéséhez biztosan szó lesz a mozgalom kezdeteiről, illetve arról, hogy milyen a helyzet ma Magyarországon, továbbá a jelentkezők – akiknek szállást, útiköltséget és étkezést is biztosítanak – megtanulhatják, hogyan kell közösséget szervezni, projektet vezetni, sőt népszerűsíteni ezeket a rendezvényeket. Az ötven főre meghirdetett konferenciáról kiemelik: aggodalomra semmi ok, a résztvevőknek majd nem kreditet kell gyűjteni, csak a tudást magukba szívni.

Eközben Finnországban

A Pride-hét alkalmából – amely a járvány miatt csak az elmúlt héten kerülhetett megrendezésre Helsinkiben – a Burger King is beállt az LMBTQ-közösséggel szolidaritást vállalók népes táborába – szúrta ki a 888.hu. Önmagában ez nem meglepő, hiszen a világvállalatok gyakorta bedobják magukat, hogy az egyenlőséget és az elfogadást propagálják, de a finnországi gyorsétteremlánc jóval átlépte a zászlólengetés vagy egy céglogóra biggyesztett jelképecske szintjét: olyan plakáttal álltak elő, ahol Burger King Ronald McDonalddal csókolózik, mondván: a szeretet mindent legyőz.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Love conquers all. ⁠? ⁠ #helsinkipride #helsinkipride2020 #loveconquersall

BURGER KING® Suomi (@burgerking_suomi) által megosztott bejegyzés,

Meleglobbi és zászlócirkusz

Emlékezetes, hogy a fővárosban nagy port kavart az augusztusban megrendezett jubileumi Pride fesztivál időszaka. Bár a felvonulás elmaradt, a szervezők 37 alternatív programmal örvendeztették meg az esemény résztvevőit. Eközben a főváros balliberális vezetésének útmutatását követve Józsefváros, Ferencváros és Terézváros, valamint Újbuda önkormányzata a nemzeti lobogó mellé szivárványos jelképeket tűzött ki a városházák homlokzatára, szolidaritást vállalva az idehaza elnyomottnak beállított szexuális kisebbséggel. A szivárványos zászló ellen először a Mi Hazánk Mozgalom lépett fel, akik feljelenést is tettek az említett önkormányzatok ellen, amit a rendőrség elutasított. Novák Előd, a párt alelnöke pedig a fővárosi, majd az újbudai önkormányzat homlokzatáról is eltávolította a szimbólumot. Tettéért Novákot előállította a rendőrség, viszont a Nemzeti Jogvédő Szolgálat megállapította, hogy a politikus nem követett el szabálysértést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.