Akár tízezer diákon segíthet a Katolikus Karitász

Nyolcszáz településen összesen körülbelül tízezer nehéz sorsú gyermek iskolakezdését támogatja a Katolikus Karitász, a szervezet ma a Baranyai megyei Kisszentmártonban és Tésenyben csaknem hetven gyermeknek adott át iskolatáskát. A határon túlra is jut az adományokból.

2020. 08. 25. 18:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Katolikus Karitász augusztus 5-én hirdette meg a Legyen öröm az iskolakezdés! névvel segélyakcióját, hogy minél több diáknak és családjaiknak tudjon segítséget nyújtani. A szervezet arról tájékoztatott, hogy az eddig beérkezett támogatásokból a karitászcsoportok és az egyházmegyei központok összeállítják a csomagokat, a vásárlási utalványokat és személyesen viszik el a családoknak.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója ma délután a Baranya megyei Kisszentmártonban harminchét diáknak adta át az iskolatáskákat, majd a közeli Tésenyben további harmincnégy iskolás kapta meg a tanévkezdéshez a segélyszervezet adományát. Az atya elmondta, hogy a Katolikus Karitász országszerte 16 egyházmegye 800 településén támogat családokat ezekben a napokban, és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal, ruhával is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Lapunknak kifejtette: még a határon túlra is jut a segítségből, idén legalább száz külhoni kisdiák kap iskolatáskát és tanszercsomagot, hogy elkezdhesse tanulmányait a szülőföldjén, a magyar iskolában az osztályban.

– A most átadott utalványok és iskolatáskák mellé a karitász munkatársai a mindennapi jelenlétüket, munkájukat és a személyes szeretetüket is igyekeznek adományként adni az ott élő gyermekeknek és családoknak – fogalmazott Écsy Gábor. Hozzátette: a Katolikus Karitász augusztus elején indított segélyprogramjának eredményeként idén tízezer gyermeknek terveznek segítséget nyújtani. – Nagyon hálás ez a program, mert amikor átadjuk az adományokat, közvetlenül látjuk a gyermekek arcára kiülő örömet és derűt. A szülők is rendkívül hálásak, mert nagy könnyebbséget jelent nekik, hogy a Katolikus Karitász az iskolakezdés terheit leveszi a vállukról – mutatott rá a Magyar Nemzetnek Écsy Gábor atya.

A Katolikus Karitász országos igazgatója kiemelte: szeretnék a munkát a tanév első hónapjaiban is folytatni, a családok mellett állni ezekben a nem könnyű napokban. Az Ormánságban nemcsak az iskolakezdési programmal, hanem a kisszentmártoni és tésenyi Jelenlét Pontokon is az egész tanévben igyekeznek a családok mellett állni. Kovács Zsuzsanna, a kisszentmártoni Jelenlét Pont munkatársa szerint ebben a térségben különösen magas az iskolai lemorzsolódás aránya, ezért számos olyan élményalapú gyermek- és ifjúsági programot szerveznek, amelyekben az itt élő fiatalok megélhetik az örömteli tanulás lehetőségeit.

A segélyprogramhoz szeptember 15-ig lehet még csatlakozni a 1356-os adományvonal hívásával, illetve online adományozással a Karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül. Emellett a szervezet a központi bankszámláján (12011148 – 00124534 – 00100008) is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.