Álhírt cáfolt Dömötör Csaba

Azt írta a tegnapi Népszava, hogy Budapest nem kap majd uniós pénzeket a következő 7 éves költségvetési időszakban. Ez egy vaskos álhír – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Forrás: FACEBOOK.COM/DOMOTOR.CSABA.GOV2020. 01. 14. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi is a helyzet a budapesti fejlesztési pénzekkel? – tette fel a kérdést Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videójában:

„Azt írta a tegnapi Népszava, hogy Budapest nem kap majd uniós pénzeket a következő 7 éves költségvetési időszakban. Ez egy vaskos álhír. Sajnáljuk, hogy Karácsony Gergely is meglovagolta. Nem tudjuk, hogy szándékosan tette, vagy azért mert félrevezették.

A helyzet az, hogy egyáltalán nincs még döntés a 2021-27-es uniós költségvetésről, sem Budapesten, sem Brüsszelben. És ha valaki faragni szeretne az uniós pénzekből, az éppen Brüsszel, a magyar kormány pedig ezt ellenzi.

Az is tény, hogy az elmúlt időszakban a kormány nagyon sok uniós forrást irányított Budapestre. Fonódó villamos, Széll Kálmán tér felújítás, 3-as metró felújítás, ez csak pár példa a sok közül.

Erős kontraszt ez azzal az időszakkal szemben, amikor a metrópénzek eltűntek, de a 4-es metró csak nem épült meg – azt is ez a kormány fejezte be. Amit Karácsony Gergely bemutat az a jó öreg ravaszkodás. A cselekvés hiányát azzal próbálja elfedni, hogy mindent ráken a kormányra. 1990 után ez ment két évtizedig, mindenki tudja, hogy mi lett annak a következménye. Egyetlen kérdés maradt a végére: ha a főpolgármester ennyire aggódik a fejlesztési pénzekért, akkor miért engedi a városháza közelébe a Demszky-korszak leszerepelt embereit?” – tette fel a kérdést Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.