Átadták a családbarát vállalatoknak járó díjakat

Tegnap este rendezték meg Budapesten a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom családbarát vállalatokat díjazó gáláját.

Csekő Imre
2019. 11. 14. 10:54
ORBÁN Balázs; KIRÁLY Nóra; NOVÁK Katalin; GLÁZER Tamás
Budapest, 2019. május 4. Király Nóra, a Ficsak alapítója, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Glázer Tamás, a Millenáris Park ügyvezetője a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) zenés, anyák napi rendezvényén a Millenáris Parkban 2019. május 4-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este rendezték meg Budapesten a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom családbarát vállalatokat díjazó gáláját. A kezdeményezés célja, hogy felhívja az üzleti szféra figyelmét a családbarát üzleti modell előnyeire és könnyen megvalósítható, jó gyakorlatok ismertetésével segítse a családbarát szemlélet elterjedését.

Az eseményen részt vett Orbán Balázs miniszterhelyettes (képünkön), a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, aki köszöntőjében elmondta: a kormány eddig is számos olyan intézkedést hozott, amely a családalapítást és a gyermekvállalást segítette, de a kormányzati szándék nem érhet célt anélkül, hogy partnerekre találna a gazdasági szektorban is. A politikus szerint ezt is hivatott erősíteni a gála, amelyen megemlékeznek azokról a cégekről, amelyek valóban sokat tettek azért, hogy alkalmazottaik minél könnyebben alapíthassanak családot.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az idei a hatodik alkalom, hogy odaítélték az Év családbarát vállalata díjakat. A kisvállalati kategóriában a McCann Erickson Budapest reklámügynökséget díjazták a személyes élethelyzetekre szabott támogatási rendszerének bevezetéséért. A 41 fős vállalatnál heti egyszeri közös reggeli és nyári óvoda segíti a közösségteremtést és a családos munkavállalókra való fokozottabb odafigyelést.

A középvállalatok között a Commerzbank Zrt. nyert családokat segítő innovatív intézkedéseivel. Ezek közé tartozik a karácsonyi bevásárlások idején adott egész napos gyermekfelügyelet és a visszatérő kismamáknak biztosított próbamunka lehetősége. A 114 főt foglalkoztató vállalatnál több mint húszféle munkarend létezik a családok helyzetének megkönnyítésére.

A nagyvállalatok kategóriájában a Citi Magyarország lett a győztes a gyermekektől a nagyszülőkig mindenkit megszólító, személyre szabott intézkedéscsomagjának kialakításáért. A cégnél kismama-koordinátor tartja a kapcsolatot a gyermekükkel otthon maradó munkatársakkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.