Átadták a Készenléti Rendőrség új nyírbátori létesítményét

Átadták a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályának 5,7 milliárd forintból felépített új elhelyezési épületeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban szerdán.

Forrás: MTI2019. 03. 27. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolczi Csanád rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóságának vezetője az ünnepségen elmondta, a kormány 2016-os döntésének értelmében a határőrizet megerősítésére háromezer új státusszal emelkedett a Készenléti Rendőrség létszáma, a bővülés eredményeképpen a meglévő hét mellett további nyolc határvadász bevetési osztályt hoztak létre vidéki székhelyeken.

A kabinet 2017-ben és 2018-ban összesen 96,9 milliárd forintot fordított a rendőri létszám feltöltésére, a szükséges felszerelések beszerzésére és a megfelelő infrastruktúra kialakítására. Az ezredes hozzátette, 2018 közepére felvették a háromezer főt, ezzel párhuzamosan pedig valamennyi székhelyen megkezdődött az elhelyezési körletek felépítése; tavaly Győrben, Szombathelyen, Pécsett, Nagykanizsán, Szegeden, idén pedig Debrecenben és Kiskunhalason adtak át az új épületeket.

Nyírbátorban 309 készenléti rendőr lát el szolgálatot, az új elhelyezési objektum biztosítja az állomány megfelelő bevetési képességének fenntartását szolgáló kulturált elhelyezést – hangsúlyozta Miskolczi Csanád.

Elmondta, a megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségének területén felépített, csaknem hétezer négyzetméter alapterületű két új elhelyezési épület egyikében a 110 pihenőkörletet, klimatizált irodákat, teakonyhákat, raktárakat, hat fegyverszobát, eligazító helységet, kondicionáló termet alakították ki, a másik épületblokkban kapott helyet a kétágyas szobákkal épített garzonszálló. A lakókörletek minikonyhával és vizesblokkal felszereltek.

A Balogh János országos rendőrfőkapitány jelenlétében megtartott átadási ünnepségen Simon Miklós, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, az egykori honvédlaktanyában szolgáló katonákra, határőrökre és rendőrökre mindig is büszke volt Nyírbátor és a környező települések lakossága.

A térség közbiztonsága jelentősen javult az elmúlt években, ezért köszönet illeti a helyben szolgáló készenléti rendőröket, valamint az állampolgársági és bevándorlási hivatal befogadó állomásán dolgozó munkatársait – fogalmazott Simon Miklós.

A kormánypárti képviselő felidézte, a helyiek nem örültek annak, hogy 2005-ben a nyírbátori laktanyába költöztették az idegenrendészeti közösségi szállást, de szavai szerint azonban annak sem lehet örülni, hogy – utalva az Iszlám Állam a helyi menekültügyi központban a napokban elfogott tagjára – „itt igen kemény terroristák, illetve terroristagyanús elemek is elvegyülnek az itt lévő illegális bevándorlók között”.

A körlet fejlesztésével viszont javulnak az itt szolgáló határrendészek munkafeltételei, a szolgálati lakások kialakításával pedig a fiatal rendőrök lakhatási feltételei váltak kedvezőbbé, ami segíti a fiatalok letelepedését – mondta el Simon Miklós.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.