Átgondolt döntéseket vár Karácsonytól a fővárosi Fidesz

A hibák belátásának képessége üdvözlendő, a felelős politikai szereplőktől azonban átgondolt intézkedéseket várnak a budapestiek – közölte a budapesti Fidesz–KDNP frakció.

2020. 10. 29. 14:55
null
2020.05.28. Budapest Kegyeleti megemlékezés a Deák téri kettős gyilkosság kapcsán Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sikerült elérnünk, hogy Karácsony Gergely és párttársai rövid időn belül másodszor is visszakoztak átgondolatlan ötleteikből. Néhány napja kezdeményezésünkre a főváros vezetése a pesti alsó rakpart hétvégi lezárását szüntette meg a téli időszakra, most pedig – felhívásunkra – a teljesen komolytalan országgyűlési javaslatukat vonták vissza a járványhelyzettel kapcsolatban” – írta közleményében a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció. A Láng Zsolt vezette kormánypárti képviselőcsoport megjegyezte: a hibák belátásának képessége üdvözlendő, felelős politikai szereplőktől azonban az átgondolt, komoly, szakmai kezdeményezéseket és intézkedéseket várják a Budapesten élők.

„Éppen ezért, novembertől javasoljuk az átgondolatlanul felfestett biciklisávok megszüntetését, ezzel egy időben pedig a fővárosi közlekedés résztvevőinek bevonásával egy szakmai koncepció kidolgozását” – kérte Karácsony Gergely főpolgármestertől a kormánypárti frakció.

Mint megírtuk: Szabó Tímea, a Párbeszéd párt társelnöke a hét elején egy olyan határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlés elé, amellyel a Karácsony Gergely nevével is fémjelzett párt – súlyos gazdasági károkat és az embereknek is számos kényelmetlenséget okozva – megkezdené Magyarország belső lezárását. Szabó Tímea javaslatával azonban betiltatta volna a nyilvános rendezvényeket, a tüntetéseket viszont továbbra is engedélyezte volna. Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni: az október 23-i tüntetéseken aligha érvényesült a távolságtartás. Mindemellett a képviselő visszavezettette volna az idősek vásárlási sávját és a távoktatást is. A tömegközlekedéssel kapcsolatos javaslata pedig nagy megütközést keltett.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.