Átvenné a baloldal az irányítást Szekszárdon

A baloldal egész pályás letámadást indított Szekszárdon. A helyi lap baloldali kézbe kerülésével össztűz alá került a kormánypárti polgármester.

2020. 07. 21. 12:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal átvette az önkormányzat lapjának, a Szekszárdi Vasárnapnak az irányítását – erről nyilatkozott lapunknak a tolnai megyeszékhely Fidesz–KDNP-s polgármestere. Ács Rezső elmondta, egy olyan újságíró lett a lap főszerkesztője, aki eddig a Magyar Hangnak volt a helyi tudósítója. – Az új főszerkesztő alatt a hétvégén jött ki az első szám, amely rögtön tele volt féligazságokkal, csúsztatásokkal és valótlanságokkal. Az írták többek között: a pandémia idején egy személyben döntöttem arról, hogy egy pécsi ügyvédi irodával át kell világíttatni a szüreti napokat szervező céget. Ezt a döntést azonban az illetékes bizottság hozta meg – emelte ki Szekszárd első embere, aki ugyanakkor furcsának tartja, hogy az ügyvédi iroda először négy-, majd kétmillió forintért vállalta a munkát. Szerinte a kérdés az, hogy miért következett be ekkora áresés.

Ács Rezső kitért arra is, hogy a balliberális többség döntése értelmében elmarad a szüreti napok rendezvény. – Az Éljen Szekszárd Egyesület képviselői a kormányra próbálják tolni a felelősséget, mondván, a rendezvény a vírushelyzettel kapcsolatos bizonytalanság miatt marad el, valójában pedig az történt, hogy az előkészületeknél mindenki mindenkivel összeveszett, ami ellehetetlenítette a szüreti napokat – hangsúlyozta a politikus. Hozzáfűzte: a baloldal ráadásul azt állítja, hogy a rendezvényről az illetékes bizottság döntött, de Ács Rezső állítása szerint a testület össze sem ült.

A szekszárdi polgármester lapunknak beszélt arról is, hogy a balliberális többség még januárban kiszervezte a projektmenedzsment-feladatokat külsősöknek a díjazással együtt. – Akkor arra hivatkoztak, hogy a hivatali munkatársak túlterheltek, most viszont az illetékes osztály létszámát három fővel csökkentették. A teljes hivatalból összesen nyolc embert bocsátottak el és hármat vettek fel, de éppen a pályázatíró csoport létszáma így is három fővel csökkent – tájékoztatott Ács Rezső. Hozzátette: a dolog azért is fájó, mert a tavaly őszi önkormányzati választás óta már csaknem húsz munkatárs távozott önkéntesen a hivataltól a megnövekedett terhek miatt.

A polgármester beszélt az ellehetetlenülő Zöld város programról is, amelyben a balliberális többség döntése értelmében nem parkok és játszóterek épülnek a központban, hanem egy többemeletes parkolóház.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.