Az anyaországból is sokan vettek részt az Ezer székely leány napja ünnepén

A jövő évi rendezvény tiszteletbeli házigazdája Csíkdelne lesz, mivel a lakosságszámhoz viszonyítva onnan érkeztek a legtöbben.

Magyar Nemzet
2019. 07. 08. 6:41
null
Színes ruhában töltötték meg kicsik és nagyok, fiatalok és idősek a csíksomlyói nyerget Fotó: MTI/Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székely ruhás leányok és legények népesítették be a csíksomlyói nyerget szombaton, ahol az évente hagyományosan megrendezett Ezer székely leány napja alkalmából majd háromezer népviseletben érkezőt regisztráltak – írta a Székelyhon.ro. Azt viszont már a Maszol.ro oldalról tudjuk, hogy a legfiatalabb résztvevő Csúcs Sára volt, akit szülei háromhetesen öltöztettek székely viseletbe. A legidősebb, ahogy az elmúlt években többször, idén is Kovács Anna volt, aki 83 évesen jött el a rendezvényre.

Színes ruhában töltötték meg kicsik és nagyok, fiatalok és idősek a csíksomlyói nyerget
Fotó: MTI/Veres Nándor

A települések táblái alatt a Hármashalom-oltárhoz felvonuló csoportok ezúttal a csíksomlyói pápalátogatás alkalmából idén májusban felállított kapun haladtak át. Jöttek csoportok többek között Csíkszékről, Udvarhelyszékről, Gyergyószékről, Háromszékről, illetve Kaposvárról, Makóról és Hajdúnánásról, de jelen volt egy diákcsapat Óbudáról is. A jövő évi rendezvény tiszteletbeli házigazdája Csíkdelne lesz, mivel a lakosságszámhoz viszonyítva onnan érkeztek a legtöbben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.