Az atlétikai vb-t nem engedhetjük el

Ha Fekete-Győrék úgy gondolják, hogy népszavazással ismét egy magyar álmot akarnak elvenni és ezzel magukat akarják az egekbe – és főleg a DK – közelébe emelni, akkor ez nem maradhat válasz nélkül.

2019. 11. 25. 16:41
null
A sikeres EP-választás után is toborozza a kádereket Fekete-Győr András pártja Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hát jó, legyen.

Ezt a meccset meg kell vívnunk, Fegyőr.

Ha a Momentum az olimpia után az atlétikai világbajnokság budapesti – helyesebben: magyarországi(!) – megrendezését is meg akarja akadályozni népszavazással, akkor nincs mese: ha harc, hát legyen harc.

Fekete-Győr ugyanis azt mondta az Info Rádió Aréna című műsorában, hogyha a kormány nem teljesíti a főváros Egészséges Budapest programjának a követelményeit, akkor megkérdezik a magyarokat arról, hogy szeretnének-e százhúszmilliárdból atlétikai stadiont építtetni.

Fekete-Győr arról is tájékoztatta a Nagyérdeműt, hogy a népszavazási kérdést már hitelesítették, de az aláírásgyűjtés megkezdésével megvárják a kormány válaszát arra, amit a fővárosi vezetés kér tőlük.

Ez színtiszta zsarolás: ha a kormány mindenben a szájuk íze szerint jár el, akkor esetleg engednek…

Jól tudjuk, hogy a Momentum hogyan került be a politikai vérkeringésbe: 2017 elején az olimpia megrendezéséről indítottak el budapesti népszavazási kezdeményezést, össze is szedték a szükséges aláírás-mennyiséget ehhez, lett is volna népszavazás, ám a kormány az események hatására visszalépett a pályázástól, arra hivatkozva, hogyha nincs nemzeti egység az olimpia körül, akkor nincs is esélyünk a pályázat megnyerésére.

Ugrott tehát az olimpia lehetősége…

Holott néhány évvel később egy, a döntéshozókhoz közelálló személy nyilatkozott arról, hogy Magyarország komoly esélyese lehetett volna a 2024-es olimpia megrendezésének; emellett Thomas Bach, a NOB elnöke is teljes mellszélességgel mellettünk állt Párizzsal és Los Angeles-szel szemben.

Az ország vélhetően elveszített egy olimpiát, a Momentum pedig egy végtelenül negatív „belépővel” bejelentkezett a politika színpadára.

És úgy látszik, folytatják: Fegyőrék azt hiszik, hogy ha valami egyszer bevált, akkor másodszorra is beválik. Megint tönkre lehet tenni egy álmot, azt, hogy a magyarok a világ harmadik legfontosabb sporteseményének a gazdái lehessenek, hatalmas sikert okozva az országnak. Már megint a magyar nemzeti érdekek elleni fellépéssel akarnak politikai hasznot húzni.

Ezt már nem lehet hagyni. Talán egyébként már az előzőt sem kellett volna hagyni – magunk közt szólva.

Magyarul: ha Fekete-Győrék úgy gondolják, hogy népszavazással ismét egy magyar álmot akarnak elvenni, és ezzel magukat akarják az egekbe – és főleg a DK – közelébe emelni, akkor ez nem maradhat válasz nélkül.

Nagy sportbarát és szurkoló vagyok, fociztam, teniszeztem, súlyemeltem. Elkeserített kedden a válogatottunk kudarca Walesben.

De nagyon sokan vagyunk ebben az országban, akik szeretik a sportot és a focit, és ismerjük a sport szellemiségét: ki lehet kapni egyszer, de fel kell állni, és fel kell venni újra a kesztyűt.

Természetesen mindenkinek az lenne a legjobb, ha a fővárosi vezetés elfogadná a stadion felépítését és a vb megrendezését Budapesten, feltétel nélkül.

Viszont, ha nem így alakul, és vállalhatatlan követelésekkel állnak elő, akkor – véleményem szerint – bele kell állni a népszavazásba.

A legrosszabb esetben vesztünk, de akkor sem hajoltunk meg. Az nemes, szép és vállalható vereség lesz. De meggyőződésem: ezt a csatát meg lehet és meg is fogjuk nyerni, ha sor kerül rá!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.