Az EB a migráció elleni hatékony fellépés gyengítésén dolgozik

Az Európai Bizottság szisztematikusan dolgozik a migráció elleni hatékony fellépés gyengítésén – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-nek szerdán.

Forrás: MTI2020. 06. 10. 18:47
null
Kovács Zoltán tweetelte az alábbi képet, ahol Věra Jourová Soros Györggyel fotózkodik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán arra reagált, hogy Věra Jourová, a bizottság alelnöke szerdán „fake newsnak” nevezte a kormány által indított nemzeti konzultáció egyik kérdését. A kérdés szerint „Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit.”

Az alelnök állításával szemben az igazság az, hogy az elmúlt években az Európai Bizottság szisztematikusan támadta az összes olyan lépésünket, ami az európai határ megerősítésére, a határvédelem megerősítésére irányult – fogalmazott Kovács Zoltán.

Azt mondta, az előző bizottság a többi között politikailag megtámadta a kerítésépítést, és folyamatosan olyan civil szervezetekkel dolgozik együtt, amelyek egyértelműen támogatják, sőt szervezik az illegális migrációt.

Az államtitkár emlékeztetett: a bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a tranzitzónák ügyében, a jogi határzár ügyében és a Stop, Soros-törvény ügyében is.

Ezek is azt igazolják, hogy a bizottság szisztematikusan dolgozik azon, hogy gyengítse az európai határvédelmet és elvegye azokat az eszközöket a tagállamok, elsősorban Magyarország kezéből, amelyekkel hatékonyan tud fellépni az illegális migráció ellen – szögezte le.

Kovács Zoltán hozzátette: a 2021–2027-es pénzügyi ciklus esetében az Európai Bizottság háromszorosára emelné a civil szervezetek támogatását, amelyek között jelentős számban vannak migrációpárti szervezetek is.

Megjegyezte: Věra Jourovának a Soros Györgyhöz és a Soros György-féle szervezetekhez fűződő tevékenysége egyértelműen látható és egyértelműen migrációpárti felfogásról tanúskodik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.