Az ellenzékiek legtöbbször hazánk ellen szólaltak fel

Szanyi Tibor például meghökkentő megszólalásaival keltette fel a hazai média érdeklődését, és ő volt az, aki 2017 márciusában Soros Györgyöt jelölte az Európai Polgári Díjra.

Jurák Kata
2019. 02. 25. 6:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar európai parlamenti képviselők aktivitása a 2014 óta eltelt időszakban igencsak hullámzó képet mutat, az viszont szembetűnő, hogy a baloldali honatyák előszeretettel szólalnak fel akkor, ha hazánkról kell bírálatot mondani.

Ujhelyi István szocialista politikus volt az egyik legaktívabb magyar felszólaló és kérdésfeltevő az Európai Parlamentben 2014 óta, más baloldali politikusokhoz hasonlóan elsősorban a magyar kormányt bírálta, de lobbizott a Fidesz pártcsaládjából való kizárása érdekében is.

Párttársa, Szanyi Tibor is inkább politikai szereplőkkel folytatott összetűzéseivel, meghökkentő megszólalásaival és nem európai parlamenti tevékenységével keltette fel a hazai média érdeklődését, és ő volt az, aki 2017 márciusában Soros Györgyöt jelölte az Európai Polgári Díjra.

A Demokratikus Koalíciót képviselő Niedermüller Péter leginkább állampolgári és humanitárius kérdésekkel, valamint a magyarországi demokratikus berendezkedés problémáival és a magyar kormány menekültellenes politikájával foglalkozott a legtöbbet. Az európai menekültkvóták elutasítása miatt hazánkkal szemben az uniós szankciók szükségességét is sürgette.

Párttársa, Molnár Csaba adta be a magyar uniós honatyák közül a legtöbb írásbeli kérdést, ezek döntő többségben magyar politikai témákkal, ügyekkel kapcsolatban születtek, a magyar kormányt bíráló szerepe mellett szakpolitikai tevékenységre láthatóan kevesebb ideje maradt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.