Az erőszakos bűnözők korábbi szabadulásáról is kikéri az emberek véleményét a kormány

Aktivista csoportok azt akarják elérni, hogy az ilyen erőszakos bűnelkövetők is a lehető legrövidebb ideig legyenek rács mögött – mondja Völner Pál államtitkár.

Forrás: Facebook.com/kormanyzat2020. 02. 21. 11:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány által meghirdetett Nemzeti Konzultáció újabb témájáról adott tájékoztatást a kabinet hivatalos közösségi oldalán.

A Facebook-ra feltöltött videóban az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte a nagy felháborodást kiváltó győri kettős gyilkosságot, melyet egy, a börtönből büntetésének letöltése előtt kiszabadult erőszakos bűnöző követett el.

– A döbbenetes bűncselekmény áldozatai akkor egy tizenhárom éves lány és egy tízéves fiú voltak – emlékeztet rá a videóban Völner Pál.

Az államtitkár elmondta, nem ez volt az egyetlen hasonló eset, és ezek miatt is vannak, akik úgy gondolják, meg kell tiltani azt, hogy akik mások életére törnek, azok előbb kerülhessenek szabadlábra.

Völner Pál a videóban kitér arra is, hogy egyes, ún. aktivista csoportok azt akarják elérni, hogy az ilyen erőszakos bűnelkövetők is a lehető legrövidebb ideig legyenek rács mögött.

– Ez egy olyan fajsúlyú kérdés, hogy a Nemzeti Konzultáció témái között is szerepel – ismerteti a kormányzat közösségi portálján az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.