Az euró bevezetése ellen szólalt fel Schiffer András

Magyarország az európai pénzügyi elit kezébe kerülhetne az euró bevezetésével az LMP alapítója szerint.

Forrás: facebook2021. 02. 22. 16:09
null
Schiffer András. 20200508 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schiffer András ügyvéd, politikus, a Lehet Más a Politika egyik alapítója, egykori országgyűlési képviselő és frakcióvezető a Facebook közösségi oldalon ma délben közzétett bejegyzése szerint az a politikai párt, amely ma be akarja vezetni az eurót, lemond Magyarország felzárkózásáról és odadobja az országot az európai pénzügyi elitnek. Schiffer András értékelése:

Az euró bevezetésével lemondanánk azokról a monetáris politikai eszközökről, amelyekkel Magyarország versenyhátrányát csökkenteni lehetne Európa centrumához képest.

Ezt azzal egészíti ki, hogy nem a mindenkori miniszterelnök, hanem az ország szuverenitását szűkítené le végzetesen az euróövezethez való csatlakozás. Úgy fogalmaz: az az ellenzéki párt vagy politikus, aki az euró bevezetése mellett kampányol, „jobban fél Orbán Viktortól, mint amennyire szereti a hazáját”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.