Az ország most a járványügyi készültség szakaszába lép

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő volt a vendége.

Forrás: HírTV, Facebook2020. 05. 28. 20:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra a kérdésre, hogyan értékeli a rendkívüli joghelyzetet a kormány Szentkirályi Alexandra közölte, a kormány az elmúlt időszakot nagyon sikeresnek tekinti és ez nemcsak az emberek fegyelmezettségének köszönhető, hanem annak is, hogy mindig időben és határozottan tudtak fellépni. A rendkívüli jogkörökre ezért volt szükség és csak addig volt rájuk szükség amíg a helyzet indokolta.

Az ország most a járványügyi készültség szakaszába lép, mely azt jelenti, hogy vakcina hiányában a veszély nem múlt el, de már nem szükségesek a nagyon szigorú szabályzások, de az operatív törzs például továbbra is működik, a kormány pedig minden eshetőségre fel van készülve.

A költségvetési tervezetről a szóvivő elmondta, hogy a jövő évi a gazdaságvédelem költségvetése. A kormánynak továbbra is kiemelten fontosak az eddigi sarokpontok, mint a család és a nyugdíjasok valamint a munkahelyek megóvása, újak létrehozása. Az önkormányzatok vonatkozásában közölte, hogy 116 százalékkal több forrást biztosít majd a kormány számukra, mint az idei költségvetésben szerepelt. Azonban a járványellenes védekezésből mindenkinek ki kell vennie a részét mondta mindezt azokra a kritikákra vonatkoztatva, amik a gépjármű és a szolidaritási adók miatt érték a kormányt, hozzátette, hogy az iparűzési adók hamarosan ismét elkezdenek beáramlani, így az pénzügyi egyensúlyt hozhat majd.

Szentkirályi Alexandra szólt néhány szót az iskolákba kirendelt rendfenntartókról is. 500 intézményt érint majd, a kirendelt személy a tantestület tagjaként működik, fegyver nem lesz náluk, más kényszerítő eszköz igen. Szerencsére nem általános probléma a pedagógus bántalmazás, azonban a kormány szeretne mindent megtenni annak érdekében, hogy ezt a problémát teljesen megszüntesse.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.