Baán László: Ha nagyba vágjuk a fejszénket, nagy lesz az ellenállás is

Megnövelt és megújuló zöldfelület, díjnyertes épületek. Négy év múlva megnyílik a Liget Budapest projekt összes új intézménye Baán László miniszteri biztos szerint, aki erről a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt.

Forrás: Hír TV2019. 07. 23. 11:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lánchidat és az Országházat hozta példaként Baán László arra vonatkozólag, hogy a Liget Budapest projektet most hasonló támadások érik. A munkálatok ezek ellenére folytatódnak, a projekt miniszteri biztosa szerint 2023-ra az összes új intézmény megnyílik.

A már átadott elemeket már most nagyon sok ember használja, így a Szépművészeti Múzeumot, vagy a kutyás élményparkot. Fenntartás az UNESCO részéről a Néprajzi Múzeummal kapcsolatban van, de a legvégén, amikor minden megvalósult a tervek szerint, az ellenzők álláspontja értelmezhetetlen lesz -szögezte le Baán László.

Földi-Kovács Andrea kérdésére a miniszteri biztos arról is beszámolt, hogy a projekt keretén belül arra is sor kerül, hogy értékes műtárgyakat helyezzenek el és őrizzenek meg méltó módon az eljövendő generációk számára a Városligetben.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.