Bakondi György: Sikerült elfogadtatni az EU-csúcson azokat a célokat, amik Magyarországnak fontosak

Sikerült elfogadtatni az Európai Unió (EU) tagállami vezetőinek csúcsértekezletén azokat a törekvéseket, amelyeket Magyarország kiemeltként kezelt – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Forrás: MTI2019. 06. 21. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György azt mondta, hogy az EU-nak a következő ciklusra vonatkozó elfogadott stratégiai céljai tartalmazzák többi között a határbiztonság megerősítését, és a bajba került országok segítését is.

A belbiztonsági főtanácsadó azt hangoztatta, hogy azok, „akik a migrációt pártoló és a nemzetállamokat visszaszorítani törekvő politikai szerepvállalással” tűntek ki, már nem jelöltek az uniós intézmények vezető tisztségeire.

Magyarország végig ellenezte az előző összetételű Európai Parlament egyes bizottságainak arra irányuló elgondolásait, hogy a bevándorlás legalizálásával oldják meg a migrációs válságot – mondta Bakondi György.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.