Bemutatták A magyar állam karaktere című könyvet

A könyv segíti a magyarság mibenlétének megértését a külföldiek számára, valamint érdekes olvasmány lehet a magyar politika, közélet és történelem iránt érdeklődők számára.

Forrás: MTI2019. 12. 12. 19:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bemutatták A magyar állam karaktere című könyvet, amely a szociológia, a közgazdaságtudomány, a jog és a történelem szempontjából tekinti át a magyar állam fejlődését és jelenét – mondta a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Szalai Zoltán hozzátette: a könyv segíti a magyarság mibenlétének megértését a külföldiek számára, valamint érdekes olvasmány lehet a magyar politika, közélet és történelem iránt érdeklődők számára.

A kötet alapján a magyarság egy „különleges képződmény”, amelyre nagy hatással voltak az őt körülvevő népek és kultúrák, ebből adódóan pedig olyan, a mai napig megfigyelhető tulajdonságai jöttek létre, mint a szabadság szeretete, illetve a nyitottság más kultúrák iránt – ismertette.

A kötetet szerzői között a mai Magyarország alakítói, politikusok és olyan tudósok vannak, akik évtizedeket szenteltek Magyarország működésének megértésére – fűzte hozzá Szalai Zoltán, megjegyezve, hogy a kötet hamarosan német nyelven is megjelenik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.