Bíróság elé áll a benzinnel locsoló nő

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást, a vád emberölés kísérlete.

Forrás: police.hu2020. 06. 29. 16:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc hónapos nyomozás után június 28-án befejezte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság annak a garázdaságnak indult ügynek a vizsgálatát, amelyet végül emberölési kísérlet miatt folytattak le egy 59 éves asszonnyal szemben. A nő egyértelműen azzal a szándékkal indult el otthonról, vett magához a terve végrehajtásához kellékeket, hogy egy régi vita miatt végezzen haragosaival.

2019. szeptember 22-én délután hatalmas perpatvar, botrány kerekedett egy székesfehérvári áruház előtti téren. A rendőrök később a tanúk vallomásai és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése során azt állapították meg, hogy a dulakodó felek nem csak ütötték egymást, egy nő benzinnel locsolt le több embert, miközben azt kiabálta, mindenkit felgyújt, megöl. Már egy öngyújtót is elővett, de egy általa megtámadott, benzinnel lelocsolt nő kirúgta a kezéből, így nem gyulladt meg a kilocsolt benzin. Míg a káromkodó támadó az öngyújtóját kereste, a térről mindenki eltűnt, a dühöngő asszony már nem tudott kit lángra lobbantani. Bosszankodva indult haza, az áruház biztonsági személyzetének segélykérésére kiérkező rendőrök már nem találták.

Mivel a megtámadottak egy része is eltűnt a helyszínről, a nyomozóknak először őket kellett beazonosítani, amit megkönnyített, hogy egy nap alatt megtalálták a felvételen látható támadót. Előbb garázdaság, majd több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az asszony elmondta: egy korábbi, évek óta húzódó nézeteltérését, családját ért sérelmét akarta megtorolni. Nem tagadta, azért hozott benzint magával, hogy minden jelen levő haragosát – hat embert – felgyújtsa, megölje. Nem rajta múlt, hogy az előre megtervezett, különös kegyetlenséggel végrehajtandó bosszút nem sikerült beteljesítenie, mind a szándék, mind sz eszköz megvolt, nagy szerencséjük volt a benzinnel lelocsolt ruhájú sértetteknek, hogy haragosuk nem vitt magával tartalék gyufát.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bosszúvágy megismétlésének veszélye miatt azóta is letartóztatásban levő nő ügyének vizsgálatát befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

A hazai joggyakorlat alapján a vádlott a legenyhébb ítélet esetén is legalább öt év börtönbüntetésre számíthat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.