Bombák hatástalanítása miatt lezárásokra kell készülni a BAH-csomópontnál

Második világháborús robbanótesteket hatástalanítanak ma Budapest XII. kerületében, a BAH-csomópontnál. A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítik a városrészt, lezárják a csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is.

Forrás: MTI2019. 04. 10. 6:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érintett területet a lakóknak és az ott dolgozóknak legkésőbb reggel 8 óráig el kell hagyniuk, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után, várhatóan késő délután térhetnek vissza.

A hatóságoknak az I., a XI. és a XII. kerület területén több száz lakást, valamint irodaházakat, hoteleket, vendéglátóhelyeket kell kiüríteniük. A XI. és XII. kerületieknek a MOM Kulturális Központ, az I. kerületieknek pedig a budavári közterület-felügyelet ügyfélszolgálati irodája lesz a befogadóhely.

Az autósoknak az M1-es és M7-es autópálya irányából a Nagyszőlős utca, Petőfi híd útvonal ajánlott. További lehetőséget nyújt a Villányi út használata, valamint az agglomerációból érkezőknek, ha a pesti oldalra tartanak, az M0-ás autóút igénybevétele. A hidak közül a Petőfi és a Rákóczi hidat javasolják a közlekedőknek.

A Budapesti Közlekedési Központ arra hívja fel a figyelmet, hogy reggel 8 órától a területen belüli megállókban a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es és a 212-es buszra csak felszállni lehet, arról leszállni nem, míg a 17-es és a 61-es villamos megállás nélkül áthalad a megállón. Várhatóan 11 óra után a közösségi közlekedési járatok a lezárt területet elkerülik; Kelenföld és Újbuda felől a belváros felé ebben az időszakban az 4-es metrót érdemes igénybe venni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.