Böröcz László: Most szavazatokkal kell megküzdeni Európa és Magyarország jövőjéért

Európa és hazánk jövőjéért most nem fegyverrel, hanem munkával, ésszel és az európai parlamenti választáson szavazatokkal kell megküzdeni – mondta Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő a Fidelitas csütörtök esti, a nemzeti ünnep alkalmából tartott megemlékezésén.

Forrás: MTI2019. 03. 14. 22:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidelitas elnöke a budapesti Petőfi-szobornál azt hangsúlyozta, hogy a május 26-ai EP-választáson az „általunk ismert Európa” megmaradása a tét. Szerinte ahogy 171 éve elképzelhetetlen vállalkozásnak tűnt szembeszállni Béccsel, úgy ma is sokan azt mondják, reménytelen megfordítani az őshonos európai népek demográfiai folyamatait és nincs más jövő, csak a tömeges migráció.

Úgy vélte azonban, hogy ami egy adott történelmi pillanatban elképzelhetetlennek tűnik, az évszázados távlatból visszatekintve egészen természetes is lehet. Példaként említette, hogy Petőfiék 1848-ban egy akkoriban németül beszélő várost, Pestet tüzeltek fel a magyar szabadságért. Nem szabad belenyugodni abba, hogy majd jönnek mások, és mi gyerekeink és unokáink helyett inkább rájuk bízzuk hazánk sorsát. Nem mondhatunk le a magyar jövőnkről – hangoztatta.

Borbély Ádám a Fidelitas budapesti elnöke arról beszélt, hogy a szabadságharc hősei és a márciusi ifjak mára a szabad Magyarország szimbólumává váltak.

Virágh Előd, a budapesti Fidelitas ügyvezető alelnöke azt mondta, hogy a nagy nemzeti forradalmak gyújtópontját mindig a magyar fiatalok adták, akik „génjeikben hordozzák a függetlenséget, a szabadság iránti vágyat és azt a vágyat, hogy sorsunkról, jövőnkről nem más hatalmak, fenyegető, kényszerítő erők döntenek, hanem mi magyarok”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.