Börtönre ítélték és kiutasították az országból a szír embercsempészt

Öt illegális bevándorló csempészéséért ítélték két év kilenc hónap börtönbüntetésre a szír férfit.

Forrás: MTI2020. 10. 27. 12:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Embercsempészés miatt jogerősen két év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélt kedden a Komáromi Járásbíróság egy szír állampolgárságú, Svédországban élő férfit, aki öt illegális bevándorlót próbált Magyarországon keresztül Ausztriába juttatni – közölte a bíróság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.

Horváth Sándor közleménye szerint a férfi szombaton a magyar-szerb határ közelében vette fel a szír állampolgárokat, akik jogellenesen, érvényes útiokmányok, beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkeztek Magyarországra. A férfit a rendőrök az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 93. kilométerszelvénynél ellenőrizték, ekkor találták meg a migránsokat az autóban.

A bíróság a férfit az ügyészség indítványa alapján 2 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, 5 évre kiutasította Magyarországról, és elkobozta a szállításra használt autót. Az ítélet kihirdetése után az ügyész a férfi letartóztatását indítványozta, amelyet a bíróság el is rendelt – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.