Brüsszel politikai jogokat adna a bevándorlóknak

„Mivel a bevándorlók nem integrálódnak az európai társadalmakba, előbb vagy utóbb saját pártokat fognak létrehozni” – fogalmazott Szánthó Miklós Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában az Európai Bizottság migrációs cselekvési tervével kapcsolatban. A legutóbbi adásban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető az Alaptörvény módosításáról is beszélgettek.

Forrás: KARC FM2020. 12. 03. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szánthó Miklós az Európai Bizottság (EB) migrációs cselekvési tervével kapcsolatban azt mondta, hogy Brüsszel továbbra is támogatja a bevándorlást. A dokumentum úgy fogalmaz, hogy „a befogadás az európai élet alapja”. Az európai bürokraták célja az, hogy az unióban kevert népességű lakosságot hozzanak létre azért. A tagállamoknak továbbá kötelező lenne a migránsok számára biztosítani a politikai részvétel joga mellett, a szociális és egészségügyi szolgáltatásokat is. Mindez a szavazati jog előszobája – érvelt az Alapjogokért igazgatója.

Kovács Attila elmondta: Nyugat-Európában már a lakosság 10 százaléka migrációs hátterű, a Bizottság pedig most azt kívánja elérni, hogy mindez Kelet-Európában is így legyen. Az unió a migránsoknak egészségügyi ellátást és lakhatást is biztosítana az európai adófizetők pénzéből. Szánthó Miklós úgy fogalmazott, hogy az uniós testület egyértelműen a Soros György által megálmodott nyílt társadalom létrehozásán munkálkodik. A multikulturalizmust pedig a nyugati tagállamok többsége is támogatja. A kérdéssel szorosan összefügg a jogállamiságról folytatott vita is, ugyanis azok az országok, amelyek nem fogadják el a bevándorlást, azokkal szemben jogállamisági problémák lépnek fel.

Mindez szuverenitás kérdés is egyben, mivel az EB olyan kérdésekbe szeretne ismét beleszólni egy elvont ideára hivatkozva, melyekben nincs kompetenciája, tekintve, hogy azok tagállami hatáskörök. Kovács Attila szerint a helyzet hasonlatos az amerikaival, ugyanis Joe Biden is 11 millió illegális migránsnak tervez állampolgárságot adni, így biztosítva be a demokraták hatalmát. Az Alapjogokért projektvezetője emlékeztetett, hogy 2016-ban Ausztriában már a migrációs hátterű szavazók döntötték el az elnökválasztást. Szánthó Miklós arra is figyelmeztetett, hogy mivel a bevándorlók nem integrálódnak az európai társadalmakba, előbb vagy utóbb saját pártokat fognak létrehozni. Ezzel pedig alapjaiban fog megváltozni a politikai térkép. Kovács Attila szerint ráadásul mindez először Belgium fővárosában, Brüsszelben mehet végbe 10-20 éven belül. Tehát az EU székhelye, első uniós fővárosként muzulmán többségű lehet.

A Bolond Lyukból rovatban a Time magazin egy cikkéről beszélgettek a műsor vendégei, melynek szerzője felelősségre vonná az amerikai fehér férfiakat, mivel azok többsége a republikánusokra szavazott. Kovács Attila szerint a liberálisok frusztrációja abból adódhat, hogy Trump jelentősen tudta növelni komoly ellenszélben is szavazóinak számát. Ráadásul több muszlim, fekete férfi és latino szavazott rá, mint négy évvel ezelőtt. Szánthó Miklós szerint a cikk a bűntudatkultusz egy újabb eleme. A progresszív kirekesztők pedig mindenkit megbélyegeznek, aki hetero, keresztény és férfi. Ez az antirasszizmus ellen elkövetett rasszizmus.

Az Ellenkérelem szekcióban az Alaptörvény tervezett módosításai voltak terítéken. A választási törvény megváltoztatáséra a kamupártok indulásának megnehezítése érdekében van szükség – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója. Szánthó Miklós ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a változtatások nem a baloldali pártok ellen irányulnak. Továbbá az az állítás sem áll meg, hogy a Fidesz a módosítással terelné egy listára az ellenzéki pártok, hiszen ez éppen ellentétes lenne a politikai logikával.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között.

A legutóbbi adás ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.