Célegyenesben a nyíregyházi Bujtosi Sportuszoda építése

Várhatóan néhány héten belül átadják a hárommilliárd forintból épülő nyíregyházi Bujtosi Sportuszodát – hangzott el a beruházás csütörtöki sajtóbejárásán a nyírségi megyeszékhelyen.

Forrás: MTI2019. 10. 10. 19:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az eseményen elmondta, erre a létesítményre nagyon sok évet vártak a nyíregyháziak, a város nagy értéket fog kapni.

Nemcsak az úszók, a vízilabdázók és a szinkronúszók, hanem valamennyi vizes sportág helyet és otthont fog találni az új uszodában – fogalmazott.

Szavai szerint az ötven méteres, tíz pályás és 220 centiméter mély nagymedence mellett megépül egy huszonöt méteres medence is: utóbbi a rövidpályás felkészülést és az úszásoktatást teszi lehetővé, de versenyeket egyaránt rendezhetnek benne.

Az uszoda néhány hét múlva készül el teljesen, ténylegesen azonban legalább két évtizedet vártak erre a fejlesztésre az emberek Nyíregyházán – fogalmazott Kovács Ferenc, a város Fidesz-KDNP-s polgármestere. A helyhatósági vezető megköszönte az építkezésben résztvevők munkáját, majd arról beszélt, megnyitását követően remélhetőleg az uszoda is ugyanolyan sikeres lesz, mint a tavaly átadott városi jégpálya.

Szabó Tünde és Kovács Ferenc jelenlétében indult el a medencék feltöltése, ezzel megkezdődött a vízgépészeti rendszerek tesztelése az épületben.

A sportlétesítmény építésére az Aqua SE pályázott, a beruházáshoz a területet a megyeszékhely biztosította. A nagyobbrészt TAO-támogatásból, mintegy hárommilliárd forintból felépülő tanuszodához a 750 millió forintos önrészt a magyar kormány finanszírozza.

A használatba vételt követően a létesítmény önkormányzati tulajdonba kerül. A több mint 4300 négyzetméter nettó alapterületű uszodában a medencék mellett helyet kapnak a bírói, edzői, sportolói és közönségöltözők, a hozzájuk tartozó vizesblokkok és a versenyiroda, valamint egy 250 férőhelyes lelátó is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.