Címlap: Nők vezető pozíciókban

A Címlapban Jobbágyi Zsófia a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Kunfalvi Nóra újságíró és Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője voltak M. Dobos Marianne vendégei.

Forrás: Hír TV2019. 12. 03. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztújítást tartott a Fidelitas és a Magyar Liberális Párt, az élükre hölgyek kerültek. Női elnöke lett továbbá a most megalakult Európai Bizottságnak is – vetette fel a témát a műsorvezető.

Párkányi Eszter szerint egyre inkább előtérbe kerülnek a nők. Illés Boglárkának pedig, aki a Fidelitas elnöke lett, nagyon jó ötletei vannak és konstruktív.

„Fel is háborított az Indexnek a cikkében az a feltételezés, hogy ő egy imázs miatt került oda. Azt írták, hogy a vidéki nő imázsa jót tehet a Fidelitasnak. Egyáltalán nem erről van szó, de megszokhattuk, hogy amikor a jobboldalon kerülnek nők előtérbe, akkor többük esetében is feltételezik, hogy nem a kvalitások miatt vannak ott. Ez Bogiról egyáltalán nem mondható el” – fogalmazott Párkányi Eszter.

Jobbágyi Zsófia hozzátette: „A jobboldalon nem azért kerül valaki pozícióba, mert nő vagy férfi, hanem azért, mert szakmailag elért valamit, ami miatt ő erre a pozícióra érdemes. A baloldalon pedig valóban azt lehet látni, hogy nyomják a női arcokat, hogy el lehessen mondani, mi igenis egyenjogúként tekintünk a nőkre. Szerintem ez egy nagyon fontos különbség.”

Kunfalvi Nóra szerint a magyar kormány szakembereket alkalmaz a különböző munkakörökben, nem az alapján döntenek, hogy az illető férfi vagy nő. „Nekem az a szimpatikus a kormánynál, akár most a Fidelitasnál, nem az a feltétel, hogy strigulázzák, hogy férfi vagy nő, most az új kormányszóvivő is nő lesz.”

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.