Civilek BKV-n belüli vizsgálatot kezdeményeznek

Rendszerszintű változtatásra van szükség a BKV-n belül – véli a Modern Innovatív Tömegközlekedésért Egyesület elnöke, aki szerint a felső vezetés képtelen megoldani alapvető feladatokat. Hétfőn vizsgálatot kezdeményeznek a főpolgármesternél.

Kerékgyártó György
2021. 07. 16. 14:59
null
A civil szervezetnél is a klimatizálatlan járművek jelentették az utolsó cseppet a pohárban Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klíma nélküli vagy rosszul működő légkondicionálással felszerelt járművek jelentették az utolsó cseppet a Modern Innovatív Tömegközlekedésért Egyesület (MIT) számára is. Amint azt a Magyar Nemzet megírta, teszteltük több járatot is, és azt tapasztaltuk, hogy nagyon sokszor közlekednek belső hűtés nélkül a BKV járművei a legforróbb nyári napokon is.

Mint megtudtuk, a járművezetők jelzik ezeket a problémákat, ám valahogy mégsem születik soha megoldás. A BKV-t lapunk már korábban megkérdezte, a válasz szerint számos oka van annak, hogy így küldik forgalomba a járműveket, de arra vonatkozó tájékoztatást nem kaptunk, hogy hogyan lehetne a bajt orvosolni.

A civil szervezetnél is a klimatizálatlan járművek jelentették az utolsó cseppet a pohárban
Fotó: Teknős Miklós

Egy közleményben mutat rá a problémára a MIT is, majd hozzáteszi, hogy a területért felelős vezérigazgató-helyettes tíz éve van a posztján, és még mindig nem volt képes megoldani a klimatizálás problémáját, amely hosszú ideje sújtja az utasokat és a járművezetőket is. A közlemény szerint

a vezérigazgató-helyettes mindezt havi másfél millió forint fizetésért, negyvenszázalékos teljesítményprémiumért és szolgálati járműért teszi.

A civil szervezet egyenesen úgy fogalmaz, egy ilyen vezető személye az utasbiztonságot és a közpénzt is veszélyezteti.

– Vizsgálatot kezdeményezünk – mondta el lapunknak Szabó Milán, a MIT elnöke. – A helyzet tarthatatlan, és az a véleményünk, hogy soha nem lesz változás a BKV-n belül, ha az arra alkalmatlan vezetők a posztjukon maradnak. A vizsgálat megkezdéséhez szükséges dokumentumokat hétfőn nyújtom be a főpolgármesternek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.