Csaknem kétszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

A román és horvát határszakaszon tíz migránst fogtak el, embercsempészés miatt kettő gyanúsított ellen indult eljárás.

Forrás: MTI2020. 02. 03. 7:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

187 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 25, szombaton 71, vasárnap 81 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és horvát határszakaszon tíz migránst fogtak el, embercsempészés miatt kettő gyanúsított ellen indult eljárás.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 454 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az egyenruhások. A megelőző héten – január 20-tól 26-ig – ez a szám 373 volt. A román és horvát határszakaszon 41 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.