Csapvíz: nemcsak egészséges, környezetkímélő is

Egyre több vendéglátóhely csatlakozik a DRV Zrt. csapvízkampányához. A kezdeményezés nem új keletű, hiszen a vállalat a tavalyi évben is kiemelt témaként kezelte a csapvízfogyasztás népszerűsítését.

Szilágyi Anna
2019. 09. 11. 18:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A víz jótékony hatásaival a legtöbben tisztában vannak, azonban egyre több kutatás bizonyítja be, hogy a palackozott ásványvizekben fokozott mennyiségben találhatók az egészségre káros mikroműanyagok is. Jó alternatívát nyújthat a csapvíz, amely hazánkban kiváló minőségű, gyakran ellenőrzött, ráadásul ásványi anyagok és nyomelemek is találhatók benne. Idén több vendéglátóhely is csatlakozott a csapvíz népszerűsítéséhez, és vállalták azt, hogy újratölthető pohárból, ingyen biztosítják a kávé mellé.

Egyre több vendéglátóhely csatlakozik az idén 110 éves DRV Zrt. csapvízkampányához: a tavaly indított kezdeményezésben partnerkávézók, -cukrászdák, -bárok felelős vendéglátóhelyként a DRV által biztosított emblémázott pohárban csapvizet szolgálnak fel a kávé mellé, a poharakat pedig a fogyasztás ideje alatt a vendégek kérésére folyamatosan, ingyenesen újratöltik. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára és a környezettudatosságra.

A kezdeményezés nem új keletű, hiszen a vállalat a tavalyi évben is kiemelt témaként kezelte a csapvízfogyasztás népszerűsítését. A kampánnyal hangsúlyozzák, hogy a csapvíz Magyarországon bárki számára elérhető, a leg­gyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik, a minősége jó, biztonsággal fogyasztható, egészséges, az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. A csapvíz vitathatatlan előnye a palackozott vizekkel szemben, hogy gazdaságos, emellett óvja a környezetet. Ha a csapvizet választjuk, jelentős mennyiségű műanyaghulladéktól kíméljük meg a Földünket.

Tavaly óta bővült a felhíváshoz csatlakozott vendéglátóhelyek száma, 23 kávézó és cukrászda állt a jó ügy mellé, akik az együttműködés keretében összesen ötszáz darab Csak a csapvíz-logóval ellátott poharakat kaptak. A DRV honlapján és Facebook-oldalán is közzétette az együttműködő üzleteket. – Mára globális problémává nőtt a környezetszennyezés, sőt a kanadai Victoriai Egyetem munkatársa által vezetett legújabb kutatás szerint a palackozott vizekben fokozott mennyiségben találhatók az egészségre káros mikroműanyagok is – emlékeztetett Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője. – Hosszú távú célunk ezzel a kampánnyal, hogy az előnyeit hangsúlyozva népszerűsítsük a csapvizet, és minél többek figyelmét felhívjuk a tudatos fogyasztásra és vízhasználatra. Köszönjük a csatlakozott vendéglátóhelyeknek, hogy a környezetük és a vendégeik iránt felelősséget érezve támogatják a kezdeményezésünket – fűzte hozzá a sajtószóvivő.

A csapvízkampányt már márciustól, a víz világnapjától kezdte a társaság, és folytatja egész évben, egyre bővülő partnerlistával. Nyílt napjaikon például iskolás csoportok és kísérőik látogathatnak el a DRV szennyvíztelepeire, vízműtelepeire, illetve laboratóriumaiba. Az ország hat megyéjében, a frekventált települések közterüle­tein, óvodáiban kihelyezett ivókutaknak köszönhetően pedig a helyiek és a turisták könnyedén jutnak egészséges és ingyenes ivóvízhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.