Czeglédy Csaba sorra veszti a bírósági pereket

2019. 12. 06. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra veszti a pereket Budai Gyula ellen Czeglédy Csaba, akit 2010 előtt jogerősen elítélték adócsalásért és magánokirat-hamisításért, jelenleg pedig egy hatmilliárd forintos költségvetési csalási ügy fővádlottja. Gyurcsány Ferenc ügyvédje – akinek irodája DK-s vezetésű önkormányzatokat is képvisel néhány hete – szeret dicsekedni a bírósági sikereivel, arról azonban mélyen hallgat, hogy a volt elszámoltatási kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő, a külügyminisztérium külpiacok fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa minden olyan lezárult perét megnyerte, amelyben Czeglédy Csaba vagy Czeglédy ügyvédi irodája volt a felperese, illetve a Czeglédy-ügy volt a per tárgya.

Legutóbb két hete vesztett első fokon személyiségi jogi pert Czeglédy Csaba és Kész Zoltán a kormánypárti politikus ellen. A két balliberális politikus fejenként egy-egy millió forintos sérelemdíjat követelt, ám a Budapest Környéki Törvényszék elutasította a keresetüket. Áprilisban azért szüntetett meg a bíróság egy, a DK által indított személyiségi jogi pert Budai ellen, mert a Gyurcsány-pártot képviselő Czeglédy ügyvédi irodától senki sem ment el a tárgyalásra. Februárban a bíróság megszüntette azt az eljárást is, amelyben Kunhalmi Ágnes ­MSZP-s politikus rágalmazásért és becsületsértésért perelte a volt elszámoltatási kormánybiztost.

Ez a döntés azért is fontos, mert bírósági végzésben leírják: Czeglédy Csaba pénzelte 2014-ben az MSZP kampányát Kunhalmi Ágnesen keresztül. Tavaly decemberben a Fővárosi Ítélőtábla utasította el Gyurcsány Ferenc pártjának Budai ellen benyújtott személyiségi jogi keresetét. A Czeglédy ügyvédi iroda által vitt keresetben a DK azt sérelmezte, hogy a fideszes politikus összefüggésbe hozta őket Czeglédy csalási ügyével. A táblabíróság leszögezte: Budai nem állított valótlanságot azzal, hogy Czeglédy egy olyan bűnszervezetet irányított, amely a vád szerint több mil­liárd forintot tüntetett el, és kampánypénzt gyártott az MSZP-nek és a DK-nak. Tavaly júniusban a DK elődpártja, az MSZP is vesztett pert Budai ellen; azóta kijelenthető: az MSZP-s Czeglédy bűnszervezetet működtetett, és a szálak a szocialistákhoz és a DK-hoz vezetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.