Demeter Márta szíve együtt dobban Jakab Péterével

Valami szép kezdődik?

2021. 05. 26. 10:10
DEMETER Mrta
Budapest, 2021. április 9. Demeter Márta, az LMP frakcióvezetõ-helyettese felszólal az egyetemi modellváltásról szóló törvényjavaslatok együttes vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 9-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanában egyre többször szerepel egymás posztjaiban, megszólalásaiban Demeter Márta, az LMP többszörösen megbukott politikusa és Jakab Péter, a Jobbik által a formálódó szivárványkoalíció roncsderbijébe delegált miniszterelnökjelölt-jelölt. Ki kell azonban ábrándítanom önöket, nem egy csöpögős szerelmi történet körvonalazódik a szemünk előtt. Még csak nem is forró baráti szimpátiáról van itt szó. Pusztán rideg, hideg, számító, elvek nélküli érdekpolitizálásról.

Az LMP gyakorlatilag mérhetetlen a közvélemény-kutatásokban, így igyekszik odadörgölőzni olyan pártokhoz, amelyektől támogatást remél. Jakab Péter vezetésével pedig a Jobbik immár teljesen Ballikká vált, azaz betagozódott Gyurcsány Ferenc szedett-vetetett szivárvány csapatába, ezért minden baloldali, liberális közeledést örömmel fogad. Ezért történt meg az, hogy Jakab Péter Demeter Mártát támogatja a 2022-es választáson, Budapest 6. választókerületében.

A nagylelkű támogatásért cserébe nem sokat kellett várni a viszont gesztusra. Demeter Márta heves Facebook-posztban védte meg Jakabot, amiért a csúnya Kövér László megbüntette.

„Ficsúrok a Parlamentben, avagy Kövér László tényleg azt csinál, amit akar

Jakab Pétert 9,6 millió forintra büntette a Parlament Házelnöke azért, mert mindössze egyetlen alkalommal leficsúrozta a kormánypárti politikusokat.

NEVETSÉGES? IGEN! ANTIDEMOKRATIKUS? NANÁ! […]

Itt a legfontosabb tanulság mégiscsak az, hogy ezek szerint Kövér László ezután bármilyen szerinte sértő kifejezésre rá fogja húzni ezt a büntetési tételt – persze csak akkor, ha azt egy ellenzéki képviselőtől hallja.

Mit lehet erre mondani? Boldog karácsonyt!”

Arról természetesen nem szól Mártika bejegyzése, hogy milyen undorító alpári hozzászólásokkal ássa alá hétről hétre a védence a magyar Országgyűlést.

Jakab ugyanis többszöri figyelmeztetés ellenére is tovább folytatja azt a bunkó stílust, amit tudatosan ráosztottak a Gyurcsány-féle színjátékban. Demeter Márta bejegyzésében mégsem a szervilis érdekvonal a legérdekesebb, sokkal inkább az utolsó mondat: „Boldog karácsonyt!”

Ezzel azt is megmutatta az LMP frakcióvezető-helyettese, hogy jó, jó, hogy kiállt Jakab mellett, de azért pontosan tisztában van vele, hogy mi is az elvárás. Azonban abban nem vagyok egészen bizonyos, hogy a Jobbik elnöke is érti a finom célzást. De nemsokára eljön az igazság pillanata és akkor Demeter Márta mosolya ellenére Jakab Péter menthetetlenül megy a levesbe.

(Borítókép: Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese felszólal az egyetemi modellváltásról szóló törvényjavaslatok együttes vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 9-én. – Forrás: MTI/Kovács Attila)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.