Dömötör Csaba: A baloldal miden politikai akciója oltásellenes

Magyarországon éppen azért magasabb az oltási arány az EU-s átlagnál, mert máshonnan is szerzünk vakcinát.

Magyar Nemzet
2021. 03. 01. 12:40
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. október 20. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László (DK) napirend előtt arról beszélt, hogy Dobrev Klára a napokban lebuktatta az Orbán-kormányt, amely szerinte nem hívta le az Európából elérhető összes, hazánknak járó vakcinát. – A kormány a magyarok életével játszik, sőt gyilkossággal felérő bűnt követett el. Tizenötezer halál még nem volt elég? – fogalmazott a Gyurcsány-párti politikus, aki szerint Orbán Viktor döntése hazaárulás, amiért azonnal le kell mondania. Varju végül azt is felvetette, hogy Orbán Viktor nem is a kínai vakcinával oltatta be magát.

– Nincs új az őszödi nap alatt, a Gyurcsány-család hazudik – reagált Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a DK olyan vakcinát kér számon a kormányon, ami csak decemberben érkezne meg Magyarországra, noha most az a legfontosabb, hogy minél előbb minél több legyen. – Amiről ön beszél, az arra hívja fel a figyelmet, hogy Brüsszelben valamit nagyon elszúrtak a vakcinarendeléskor – mondta Dömötör.

Hangsúlyozta:

Magyarországon éppen azért magasabb az oltási arány az EU-s átlagnál, mert máshonnan is szerzünk vakcinát.

Az államtitkár kitért arra, hogy a baloldal már elkotyogta a mestertervét, miszerint ha aláássák az oltás iránti bizalmat, úgy a miniszterelnöknek kell elszenvednie a következményeket. Hozzátette: mindez nem csak terv, hiszen a baloldal minden egyes politikai akciójával beleáll az oltásellenségbe. – Minek kellene ahhoz történnie, hogy ne az legyen a szörnyű hobbijuk, hogy időről-időre rátörjenek a magyarok életére, mint egykor gumilövedékkel, most pedig oltásellenességgel? – kérdezte Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.