Dömötör Csaba: Akinek fontos az ország biztonsága, csak a Fidesz-KDNP-re számíthat

Ha valakinek számít az ország biztonsága, jelen helyzetben csak a Fidesz-KDNP-re számíthat – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Forrás: MTI2019. 05. 20. 22:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba hozzátette: az ellenzéki pártok – különböző megfontolásból – mind megszavazták azokat a terveket, amelyek a migrációt ösztönzik. Márpedig csak Törökországban mintegy négymillióan várnak arra, hogy útnak induljanak – tette hozzá.

Ha azt nézzük, hogy 2050-ig miként alakul a migrációt kibocsátó országok helyzete, az látható, hogy 400 millióval növekedhet az ottani lakosságszám – hívta fel a figyelmet az államtitkár, aki szerint, amit az elmúlt években láttunk, az csak a kezdet. „Ha nem cselekszünk most, később sokkal nehezebb lesz korrigálni” – mutatott rá.

Dömötör Csaba kiemelte: évek óta vita van Európa jövőjéről, többek között a bevándorlás ügyében. Most először van lehetőség arra, hogy az emberek összeurópai választáson döntsenek a politikáról. Dömötör Csaba szerint az elmúlt években Brüsszelben nem csak hogy a magyar, de az európai polgárok akaratát sem képviselték. Olyan terveket erőltettek át, amelyeknek nem volt meg a támogatottságuk – jegyezte meg.

Kitért arra, hogy a babaváró támogatás miatt Brüsszellel kialakult vita is jól mutat egy szemléletbeli különbséget. A magyar kormány a népesedési problémákat nem bevándorlással, hanem célzott támogatással szeretné megoldani. A gazdaság teljesítőképességéből fakadó többlet erőforrásokat a családokra szeretnék fordítani, és nem a bevándorlásra. Ennek kapcsán elmondta: a kormány július elsejével mindenképpen elindítja a családvédelmi akciótervet.

Most nem csak arról döntünk, kik képviseljék a magyarokat az Európai Parlamentben (EP). Az eredmény meghatározza azt is, milyen lesz az EP összetétele, hogyan változnak az erőviszonyok, és kik lehetnek az uniós intézmények élén. Utóbbi kapcsán hosszas politikai alkudozás lehet, akár őszig elnyúlhatnak majd az egyeztetések – jegyezte meg az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.